Pe scurt:
Ascultă Radio Romania ActualităţiAscultă Live Acum: Matinal Joi, 11 August

Cele mai citite

Articole recente

Ştiri

Autor

Mihaela Buculei, Suceava

20 Februarie 2021
Vizualizari: 773
Comentează add

În județul Suceava continuă monitorizarea cursului râului Bistrița, pe care s-au format aglomerări de gheață.

Continuă monitorizarea cursului râului Bistrița

mihaela-buculei-suceava

 FOTO: Arhivă/ ISU

În județul Suceava continuă monitorizarea cursului râului Bistrița, pe care s-au format aglomerări de ghețuri.
 
A fost necesară intervenția pompierilor și a utilajelor în cursul săptămânii pentru a elimina pericolul inundațiilor. Ce se întâmplă acum și care este riscul deversării apelor, aflăm de la corespondenta noastră Mihaela Buculei.
 
Reporter: Grupul de Suport Tehnic continuă aplicarea măsurilor de limitare a riscurilor care se manifestă pe raza comunei Cârlibaba, pe cursul râului Bistrița. Zona în care există aglomerare de ghețuri și pune probleme se întinde pe aproximativ 400 m lungime în zona Valea Stânei, iar lucrările continuă până la dislocarea formațiunilor de gheață.
 
Daniel Prorociuc, subprefectul județului Suceava, coordonatorul Grupului de Suport Technic, subprefectul județului Suceava: În ultimele 7 zile s-a intervenit pentru întreţinerea unui şenal de scurgere a apei de pe proprietățile aflate pe malul stâng al râului Bistrița, s-a intervenit cu două buldoexcavatoare, un tractor articulat forestier şi cu un excavator cu braț lung. Colegii de la Sistemul de Gospodărire a Apelor Suceava împreună cu cei de la Coomitetrul local pentru Situaţii de Urgenţă, bineînţeles, sub suprabvegherea celor de la ISU Bucovina, efectuează în continuare lucrări de întreţinere a acestui şenal. Se intervine cu un buldoexcavator în partea din amonte pentru a pre pune cursul de apă în matcă prin crearea unui alt şenal de scurgere prin aglomerera de gheţuri formate acolo. În momentul de faţă nu există pericol de inundaţie.
 
Reporter: Reamintim faptul că, la finele săptămânii trecute, în urma aglomerării de sloiuri, au fost inundate patru curţi şi cinci construcții anexe, fără pagube materiale însemnate.
 
(PH)

Etichete Bistritaraumonitorizaregheatainundatii(PH)

Articole cu teme similare:

Recomandarile editorului:

X

Candidaţii la preşedinţia Comisiei Europene participã la o dezbatere Eurovision, la Parlamentul European - Video Live