Pe scurt:
Ascultă Radio Romania ActualităţiAscultă Live Acum: ÎNTRE PRIETENI (CONTINUARE) Vineri, 20 Mai

Cele mai citite

Articole recente

Ştiri

Autor

26 Februarie 2021
Vizualizari: 285
Comentează add

Senatorii şi deputaţii din comisiile reunite de buget-finanţe au avizat, până acum, bugetele alocate ministerelor Economiei, Adminstraţiei, Tineretului, Apărării şi Agriculturii.

Continuă dezbaterea proiectului de buget

   Foto: facebook.com/cameradeputatilor

Senatorii şi deputaţii din comisiile reunite de buget-finanţe au avizat, până acum, bugetele alocate ministerelor Economiei, Adminstraţiei, Tineretului, Apărării şi Agriculturii.

Prezent la dezbateri, ministrul agriculturii, Adrian Oros, a declarat că bugetul alocat, în creştere faţă de anul trecut, permite proiecte de importanţă, între care dezvoltarea sistemului de irigaţii, ajutor pentru fermierii afectaţi de secetă, sau recensământul agricol.

La solicitarea parlamentarilor PSD, ministrul Oros a dat explicaţii despre programul "Tomata", care se va extinde şi la alte legume. Ministrul Adrian Oros, în dialog cu senatorul PSD Daniel Suciu:

Daniel Suciu: Concret, ce aveţi de gând să faceţi? Vă invit în comunele legumicole din judeţul Prahova, vă invit la Gherghiţa, vă invit la Olari, să le spuneţi oamenilor de acolo care au solarii că nu mai continuă "Tomata".
 
Adrian Oros: Domnule coleg, anul trecut, în fiecare localitate unde am fost, am spus acelaşi lucru, că acest program nu va continua din mai multe motive. Unu, a fost fraudat masiv şi banii n-au ajuns la cei de care dumneavoastră povesteaţi, decât într-o mică măsură. A fost deturnat. Apoi, în fiecare an, importul de tomate a crescut, n-a scăzut şi tot legumicultorii mi-au spus că trebuie susţinute şi alte legume, nu neapărat tomata, legumele pe care le cere piaţa.
 
Realizator: Comisiile de buget-finanţe au avizat şi bugetele instituţiilor din domeniul justiţiei, respectiv, CSM, Inspecţia Judiciară şi Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie, Ministerul Public, dar şi pe cel al Oficiului Registrului Naţional al Informaţiilor Secrete de Stat. A fost adoptat, în forma iniţiată de Guvern, şi bugetul Societăţii Române de Radiodifuziune.
 
(PH)

Etichete bugetdezbatereparlament(PH)

Articole cu teme similare:

Recomandarile editorului:

X

Candidaţii la preşedinţia Comisiei Europene participã la o dezbatere Eurovision, la Parlamentul European - Video Live