Pe scurt:
Ascultă Radio Romania ActualităţiAscultă Live Acum: Obiectiv, România Vineri, 21 Februarie

Cele mai citite

Articole recente

Ştiri

Autor

Gina Bahor, Brăila

21 August 2019
Vizualizari: 244
Comentează add

A fost extinsă urmărirea penală şi faţă de angajaţii unităţii medicale aflaţi la lucru în noaptea tragediei, pentru neglijenţă în serviciu şi ucidere din culpă.

Continuă anchetele după incidentul de la Săpoca

gina-bahor-braila

Ministrul sănătății Sorina Pintea (stânga) conduce o ancheta la spitalul din județul Buzău unde un pacient a ucis cu stativul de perfuzii mai mulți bolnavi internati in saloane, august 2019. Foto: Cristina Moise

Continuă anchetele după incidentul de la Săpoca, în care 5 oameni au fost omorâţi şi 8 au fost răniţi de un pacient internat pentru dezalcoolizare în Spitalul de Neuropsihiatrie.

Procurorii au extins urmărirea penală în cazul agresorului care se află în unitatea medicală sub tratament şi pază.

Pe lângă omor calificat, bărbatul este cercetat şi pentru tentativă de omor calificat şi distrugere.

A fost extinsă urmărirea penală şi faţă de angajaţii unităţii medicale aflaţi la lucru în noaptea tragediei, pentru neglijenţă în serviciu şi ucidere din culpă.

Între timp, ministrul sănătăţii, Sorina Pintea, a reiterat ieri, la Brăila, că de săptămâna viitoare vor începe controale în toate spitalele de psihiatrie din ţară, indiferent dacă unităţile spitaliceşti funcţionează sau nu în subordinea ministerului pe care-l conduce. C

orespondenta noastră, Gina Bahor, transmite:


Reporter: Ministrul sănătăţii, Sorina Pintea, a spus că scuza lipsei de buget pentru nescoaterea posturilor la concurs nu stă în picioare.


Sorina Pintea: Există posturi aprobate de Ministerul Sănătăţii. Am înţeles că vineri apăruseră posturile pe care spitalul urma să le scoată la concurs. Eu le-am sugerat să scoată toate posturile aprobate la concurs, pentru că sunt 45 de posturi aprobate. Dacă nu erau finanţate, probabil că ar fi fost o mare problemă, dar sunt.


Reporter: Dar care este motivul pentru care nu se scot?


Sorina Pintea: Ei spuneau că nu au buget, dar buget există. Cei de acolo ştiau că Ministerul Sănătăţii le plăteşte salariile. Nici vorbă, nu ministerul plăteşte salariile.


Reporter: Ministrul sănătăţii, Sorina Pintea, a mai precizat că vor începe, cel mai probabil, de lunea aceasta, controale nu doar în spitalele din subordinea Ministerului Sănătăţii, ci în toate unităţile de psihiatrie din ţară.


Sorina Pintea: Săptămâna viitoare voi programa o întâlnire cu comisia de psihiatrie şi cu reprezentanţii ONG-urilor pentru a putea discuta ce putem face, şi pe termen scurt, şi pe termen lung. Am dat dispoziţie să se facă ordinul de control cu criterii, cu tematică, şi probabil că de luni vor începe controalele.


Etichete ancheteincidentul de la Săpocaministerul sanatatiisorina pintea

Articole cu teme similare:

Recomandarile editorului:

X

Candidaţii la preşedinţia Comisiei Europene participã la o dezbatere Eurovision, la Parlamentul European - Video Live