Pe scurt:
Ascultă Radio Romania ActualităţiAscultă Live Acum: CA PE ROATE (Continuare) Sâmbătă, 27 Noiembrie

Cele mai citite

Articole recente

Ştiri

Autor

Radiojurnal

22 Februarie 2021
Vizualizari: 138
Comentează add

Continuă protestul de la Mina Lupeni, din Valea Jiului.

Continuă protestul de la Mina Lupeni

radiojurnal

Mineri. Foto: Arhivă/ Ilie Pintea.

Continuă protestul de la Mina Lupeni, din Valea Jiului.

Ortacii sunt nemulţumiţi de întârzierea salariilor pentru luna în curs, dar şi de faptul că nu au primit de aproape zece luni unele drepturi prevăzute în contractul colectiv de muncă, cum ar fi ajutorul pentru încălzire, decontul pentru transport şi tichetele de masă.

Cei aproximativ 70 de mineri autoblocaţi în subteran au primit apă şi hrană de la Crucea Roşie şi de la alte organizaţii.

Unii dintre ei au anunţat că sunt dispuşi să intre în greva foamei, dacă revendicările lor nu vor fi soluţionate.

Din cauza protestului, termocentrala Mintia, care asigură agentul termic pentru oraşul Deva, a rămas fără cărbune şi a fost oprită joi noapte.

Mai mult de 4.700 de locuinţe şi instituţii din municipiu au rămas fără apă caldă şi căldură, iar cursurile şcolare se vor desfăşura online, după cum transmite corespondentul RRA, Ilie Pintea: "Decizia a fost luată de inspectorul școlar general Ilie Pârvan, după ce termocentrala Mintia a fost oprită din lipsa cărbunelui şi are în vedere un număr de 11 unități de învățământ, din Deva, în care învață 4.254 de elevi și preșcolari. Ei ar fi trebuit să participe la cursuri în scenariul galben, dar vor învăța online, pentru că cele 37 de clădiri în care se află școlile sunt racordate la sistemul de termoficare în prezent nefuncțional. Repornirea termocentralei Mintia ar putea avea loc la mijlocul săptămânii viitoare, în condițiile în care minerii din Valea Jiului vor începe lucrul, astăzi, şi primul tren cu cărbune va pleca de la exploatările miniere spre producătorul de energie o zi mai târziu. Directorul general al Complexului Energetic Hunedoara, Samuel Dioane, a declarat că agentul termic ar putea fi furnizat în municipiul Deva la parametrii normali în cursul zilei de joi, iar procedurile de repornire a termocentralei costă în jur de 200.000 de lei. Termocentrala Mintia funcționează fără stocuri de iarnă, doar cu huila trimisă de la o zi la alta din Valea Jiului."

 

Etichete mineri(PH)

Articole cu teme similare:

Recomandarile editorului:

X

Candidaţii la preşedinţia Comisiei Europene participã la o dezbatere Eurovision, la Parlamentul European - Video Live