Pe scurt:
Ascultă Radio Romania ActualităţiAscultă Live Acum: ŞTIRILE DIMINETII Duminică, 31 Mai

Cele mai citite

Articole recente

Ştiri

Autor

Radiojurnal

30 Octombrie 2019
Vizualizari: 1667
Comentează add

UPDATE: Miniştrii din cabinetul Orban propuşi la economie, educaţie şi tineret şi sport au primit aviz favorabil, în Parlament.

Continuă audierile miniştrilor propuşi în Guvernul Orban (UPDATES)

radiojurnal

Arhivă foto: Agerpres.

UPDATE ora 14.00 - Cu puţin timp în urmă, candidatul propus pentru funcţia de ministru al lurărilor publice, dezvoltării şi administraţiei, Ion Ştefan, a primit aviz negativ din partea comisiilor de specialitate ale Parlamentului, cu 19 voturi împotrivă şi 17 pentru, ne-a transmis reporterul Radio România Actualităţi acreditat la Parlament, Alina Stănuţă.

UPDATE: RADIO ROMÂNIA ACTUALITĂŢI (30 octombrie, ora 13:04) - Este a doua zi de audieri şi ultima pentru miniştrii care ar urma să facă parte din guvernul condus de liderul PNL, Ludovic Orban. Până acum au apărut în faţa Comisiilor de specialitate candidaţii propuşi la economie, educaţie şi tineret şi sport.

Reporter: Alina Stănuţă - Candidatul propus pentru funcția de ministru al tineretului și sportului, Ionuț Troia, a primit aviz favorabil din partea Comisiilor de specialitate. Printre obiectivele sale se numără o nouă lege a sportului sau deblocare legii tineretului, dar și implicarea Ministerului Educației într-un parteneriat pentru promovarea sportului de masă. După mai bine de trei ore de audieri, și Monica Anisie, propusă la Ministerul Educației, a primit aviz pozitiv. Aceasta declara că își dorește un buget de 6% din PIB pentru educație și că, printre altele, își propune reducerea abandonului școlar sau toleranță zero pentru plagiat, dar și îmbunătățirea calității Învățământului pentru minoritățile naționale. Obiectivele sale vor fi stabilitatea și transparența, mai declara Monica Anisie.
Monica Anisie: Societatea românească și toți cei care se uită astăzi la noi consideră că este momentul stabilității. Se vorbește tot timpul de reformă, reformă și iarăși reformă. Cred că și elevii, și părinții și studenții sunt la acest moment sătui de acest cuvânt "reformă". Trebuie stabilitate în sistem.

Realizator: Comisiile de specialitate l-au audiat și pe candidatul propus pentru funcția de ministru al economiei și energiei, Virgil Popescu, care tocmai a primit aviz pozitiv. El a afirmat că doar consumatorii vulnerabili trebuie să fie ajutați, iar modul în care toți consumatorii casnici sunt subvenționați acum trebuie schimbat. Şi candidatul pentru portofoliul de la Ministerul Lucrărilor Publice și Dezvoltării, Ioan Ștefan, este audiat acum. Tot de la această oră va veni în fața parlamentarilor din Comisiile pentru politică externă Bogdan Aurescu, care este propus la Ministerul Afacerilor Externe. Urmează să vină la Parlament, printre alții, și Cătălin Predoiu, propus la Ministerul Justiției sau Violeta Alexandru, propusă la Ministerul Muncii.

UPDATE:  RADIO ROMÂNIA ACTUALITĂŢI -  ora 12:00 Monica Anisie, desemnată pentru portofoliul de la Ministerul Educaţiei şi al Cercetării, este audiată, la această oră, în Parlament. Potrivit reporterului Radio România Actualităţi, Alina Stănuţă, şi în Comisiile pentru politică economică şi industrială au loc audieri. Este vorba de candidatul pentru Ministerul Economiei, Virgil Popescu. În cursul dimineţii, a primit aviz favorabil Ionuţ Stroe, pentru funcţia de ministru al tineretului şi sportului. Printre priorităţile sale se află finalizarea celor patru stadioane pentru Campionatul European de anul viitor, pregătirea delegaţiei României pentru Olimpiada de la Tokyo, o nouă lege a sportului, dar şi un parteneriat cu Ministerul Educaţiei pentru încurajarea sportului de masă.

UPDATE: Comisiile reunite pentru învăţământ au avizat favorabil cu 18 voturi pentru, 5 impotrivă şi 8 abţineri candidatura lui Ionuţ Stroe la funcţia de ministru al Tineretului şi Sportului. Acesta declara că, printre priorităţi, se află: finalizarea celor patru stadioane pentru Euro 2020, pregătirea delegaţiei României pentru Olimpiada de la Tokyo, o nouă lege a sportului, dar şi un parteneriat cu Ministerul Educaţiei pentru încurajarea sportului de masă.

Ştirea iniţială:

Este a doua zi de audieri pentru miniştrii care ar urma să facă parte din guvernul condus de liderul PNL, Ludovic Orban. Ieri, cu excepţia celui propus la Finanţe, toţi au primit aviz favorabil în comisiile de specialitate.

Redactorul RRA, Oana Bâlă, prefaţează audierile de azi:

Reporter: Primul candidat audiat astăzi va fi Ionuţ Stroe, propus pentru funcţia de ministru al Tineretului şi Sportului, urmează de la ora 10:00, Monica Anisie, pentru portofoliul Educaţiei şi Cercetării.

Vor mai fi audiaţi Virgil Daniel Popescu, candidat pentru funcţia de ministru al Economiei, Energiei şi Mediului de Afaceri, dar şi Ion Ştefan, pentru portofoliul Lucrărilor Publice, Dezvoltării şi Administraţiei.

De la ora 13:00 va fi audiat Bogdan Aurescu, care este propus ministru de Externe în guvernul Orban, funcţie pe care a mai deţinut-o şi în trecut şi Cătălin Predoiu a mai fost ministru al Justiţiei şi va fi audiat pentru această funcţie, la ora 17:00.

La aceeaşi oră va fi supus audierilor Lucian Bode, care a fost ministru al Economiei într-un guvern trecut, iar acum este propus ministru al Transporturilor, Infrastructurii şi Comunicaţiilor.

Avizele comisiilor de specialitate din Parlament sunt consultative, iar votul de învestitură urmează să aibă loc luni, 4 noiembrie.


Etichete audiericomisii parlamentareguvernminiştriLudovic Orban

Articole cu teme similare:

Recomandarile editorului:

X

Candidaţii la preşedinţia Comisiei Europene participã la o dezbatere Eurovision, la Parlamentul European - Video Live