Pe scurt:
Ascultă Radio Romania ActualităţiAscultă Live Acum: ÎNTRE PRIETENI (CONTINUARE) Miercuri, 30 Septembrie

Cele mai citite

Articole recente

Ştiri

Autor

Cristina Grecu

23 Februarie 2019
Vizualizari: 581
Comentează add

Reprezentanţii puterii resping afirmaţiile preşedintelui că Legea bugetului nu respectă anumite obligaţii.

Contestarea bugetului, ”o decizie politică, nu rațională”

-cristina-grecu

Ministrul sănătăţii, Sorina Pintea. Foto: Agerpres.

Reprezentanţii puterii resping însă afirmaţiile preşedintelui şi atrag atenţia că intârzierea promulgării bugetului va avea consecinţe în toate sectoarele de activitate.

În schimb, opoziţia consideră că demersul preşedintelui este unul legitim şi justificat.

Social-democraţii scriu pe pagina lor de facebook că şeful statului nu doreşte ca economia să meargă bine în timpul guvernării PSD şi că motivul real pentru care preşedintele nu a aprobat bugetul îl reprezintă faptul că au fost tăiaţi bani de la serviciile secrete.

Membrii guvernului avertizează că întârzierea bugetului va avea consecinţe şi vin cu argumente concrete. Ministrul muncii, Marius Budăi, atrage atenţia că majorarea alocaţiilor pentru copii nu se poate face fără promulgarea bugetului, iar ministrul sănătăţii, Sorina Pintea, spune că pacienţii vor avea de suferit. 

Sorina Pintea: Din punct de vedere medical, cred că a greşit. Bănuiesc că este o decizie politică, pentru că una raţională nu poate fi. 

Opoziţia aprobă decizia preşedintelui Klaus Iohannis de a ataca la Curtea Constituţională Legea bugetului de stat şi spune că este un demers legitim şi perfect fundamentat. 

Preşedintele PNL, Ludovic Orban: Am avertizat coaliţia guvernamentală că acest buget este un buget mincinos, un buget care se bazează pe date false, un buget care nu are la bază realităţi economice. 

USR atrage atenţia asupra unor deficienţe ale acestui buget, cum ar fi alocarea de bani partidelor politice în detrimentul, de exemplu, al sistemului de învăţământ.

Curtea Constituţională a anunţat că va dezbate pe 6 martie sesizarea preşedintelui Klaus Iohannis, pe legea bugetului pentru 2019.


Etichete bugetargumente

Articole cu teme similare:

Recomandarile editorului:

X

Candidaţii la preşedinţia Comisiei Europene participã la o dezbatere Eurovision, la Parlamentul European - Video Live