Pe scurt:
Ascultă Radio Romania ActualităţiAscultă Live Acum: Fotbal, Liga I, etapa a 26-a: Viitorul Constanta – F.C. Botosani Vineri, 05 Martie

Cele mai citite

Articole recente

Ştiri

Autor

Daniela Coman, corespondent RRA în Franța

14 Septembrie 2020
Vizualizari: 263
Comentează add

Guvernul francez vrea să evite o nouă cantină națională, iar de astăzi a decis înjumătățirea perioadei de izolare a celor testați pozitiv.

Contaminările se înmulțesc în Franţa pe fondul creșterii testării

daniela-coman-corespondent-rra-in-franta

Foto: Agerpres/EPA.

Franţa are peste 800 de focare zonale, iar contaminările se înmulțesc pe fondul creșterii testării, care este gratuită.

Guvernul francez vrea să evite o nouă cantină națională, iar de astăzi a decis înjumătățirea perioadei de izolare a celor testați pozitiv.

Corespondenţă de la Paris - Reporter: Daniela Coman - Chiar dacă situația nu pune deocamdată presiune pe spitale, autoritățile vor să evite cu orice preț repetarea crizei din martie-aprilie. Premierul Jean Castex recunoștea vineri că evoluția situației epidemiologice cunoaște o deteriorare evidentă și recomanda aplicarea de măsuri și restricții la nivel local, în funcție de gravitatea situației. Pentru aceasta, el le-a dat libertate de acțiune prefecților, care nu mai trebuie să aștepte indicații de la Paris.

Începând de astăzi, în Franța cei testați pozitiv vor sta izolați la domiciliu doar șapte zile, în loc de 14, întrucât s-a constatat că în primele cinci zile după apariția simptomelor cei infectați sunt foarte contagioși, iar ulterior contagiozitatea scade semnificativ. O atenție deosebită va fi acordată protejării persoanelor din centrele pentru vârstnici. Autoritățile centrale insistă pe respectarea regulilor de siguranță sanitară și a gesturilor barieră, subliniind că viața socială, economică și culturală nu trebuie oprită, chiar dacă Franța se confruntă cu o nouă creștere a contaminării.


Etichete (ii)frantacontaminarecoronavirus

Articole cu teme similare:

Recomandarile editorului:

X

Candidaţii la preşedinţia Comisiei Europene participã la o dezbatere Eurovision, la Parlamentul European - Video Live