Pe scurt:
Ascultă Radio Romania ActualităţiAscultă Live Acum: MUZICĂ SI RADIO (Continuare) Duminică, 29 Mai

Cele mai citite

Articole recente

Ştiri

Autor

Radiojurnal

29 Ianuarie 2022
Vizualizari: 401
Comentează add

Timpul mediu de verificare a unui container scade astfel de la câteva, ore la câteva minute şi pot fi depistate mult mai repede mărfurile contrafăcute.

Containere şi vehicule scanate cu un sistem mobil în Portul Constanţa Sud

radiojurnal

  Portul Constanta. Foto: Arhiva.

Containerele şi vehiculele care ajung în Portul Constanţa Sud - Agigea sunt scanate cu ajutorul unui sistem mobil. Timpul mediu de verificare a unui container scade astfel de la câteva ore la câteva minute şi pot fi depistate mult mai repede mărfurile contrafăcute. Corespondentul RRA, Sorin Cealera a transmis mai multe detalii.


Sorin Cealera: Sistemul mobil autonom pentru scanarea vehiculelor şi containerelor, intrat în dotarea Serviciului de Transporturi Maritime, este operat de patru lucrători de poliţie instruiţi pentru a exercita activităţi de nivel nuclear. În acest moment este cel mai performant Cargo Scanner mobil din Portul Constanţa şi datorită timpului mult mai scurt în care realizează inspecţia.


Subcomisar Mihai Bratu, şeful Biroului de Poliţie Portuară Cargo Scan: Între 20 şi 40 de secunde o scanare efectivă este completă. Într-o zi în medie sunt scanate între 15 şi 20 de transporturi.


Andreea Iliescu, purtător de cuvânt al Inspectoratului Judeţean de Poliţie Constanţa: De când a devenit operaţional întreg sistemul, adică din luna octombrie a anului 2021, au fost scanate 150 de containere şi au fost indisponibilizate bunuri în valoare de peste 75.000 de euro - vorbim aici despre bunuri şi mărfuri susceptibile de a fi contrafăcute.


Sorin Cealera: Controlul containerelor se face aleatoriu, dar şi în urma unor informaţii despre existenţa mărfurilor susceptibile a fi contrafăcute sau a altor probleme de natură penală.


Etichete

X

Candidaţii la preşedinţia Comisiei Europene participã la o dezbatere Eurovision, la Parlamentul European - Video Live