Pe scurt:
Ascultă Radio Romania ActualităţiAscultă Live Acum: PRIETENII DE LA 10 - continuare Joi, 18 Iulie

Cele mai citite

Articole recente

Ştiri

Autor

Florin Lepădatu

28 Ianuarie 2019
Vizualizari: 2901
Comentează add

Consumul frecvent de alimente prăjite intens, este asociat cu un risc ridicat de deces, se arată într-un studiu.

Consumul frecvent de alimente prăjite intens, risc ridicat de deces

florin-lepadatu

 

Consumul frecvent de alimente prăjite intens, este asociat cu un risc ridicat de deces, se arată într-un studiu, potrivit Agerpres.

O dietă bogată în alimentele prăjite intens, în special pui şi peşte, creşte riscul de deces prematur, sugerează un studiu realizat recent în Statele Unite, citat de Press Association.

O echipă de cercetători a descoperit că una sau mai multe porţii de alimente prăjite consumate zilnic cresc cu 8 % riscul de deces prematur în comparaţie cu o dietă care nu include astfel de produse.

Studiul, publicat în jurnalul ştiinţific British Medical Journal, a concluzionat că una sau mai multe porţii zilnice de pui prăjit intens au fost asociate cu o creştere cu 13 % a riscului de mortalitate din orice cauză şi cu un risc cu 12 % mai mare de deces asociat bolilor cardiovasculare.

Totodată, una sau mai multe porţii zilnice de peşte sau crustacee prăjite conduc la o creştere cu 7 % riscul de deces din orice cauză şi sporesc cu 13 % riscul de deces asociat afecţiunilor cardiovasculare.

Acest tip de asociere a fost identificat de oamenii de ştiinţă şi în cazul unei diete care conţine mai puţine porţii de peşte şi de pui intens prăjite.

Efectele s-au menţinut şi în cazul în care au fost luaţi în calcul alţi factori, precum activitatea fizică, precizează documentul.

"'Consumul frecvent de alimente prăjite, în special pui prăjit şi peşte sau crustacee prăjite, a fost asociat cu un risc ridicat (de deces) din toate cauzele şi cu mortalitatea cardiovasculară la femei în Statele Unite", a concluzionat echipa de la Universitatea din Iowa.


Etichete Exclusiv onlinealimentegătit

Articole cu teme similare:

Recomandarile editorului:

X

Candidaţii la preşedinţia Comisiei Europene participã la o dezbatere Eurovision, la Parlamentul European - Video Live