Pe scurt:
Ascultă Radio Romania ActualităţiAscultă Live Acum: Obiectiv, România Luni, 29 Noiembrie

Cele mai citite

Articole recente

Ştiri

Autor

Roxana Vasile, Paris

5 Februarie 2010
Vizualizari: 1499
Comentează add

În 2008 a fost confiscată aproape o tonă de heroină, de cinci ori mai mult decât în urmă cu zece ani.

Consumul de heroină ia avânt în Franţa

roxana-vasile-paris

 

Cvasi-disparută în anii ’90, heroina revine timid în Franţa. Multă vreme asociată cu injectarea, cu sida şi chiar cu moartea, puternică substanţă halucinogenă a avut o imagine extrem de negativă. Or, în ultimii trei ani, reprezentarea ei s-a modificat, în condiţiile în care ea este mai degrabă prizată sau fumată.

Potrivit Observatorului francez al drogurilor şi toxicomaniilor, care citează statistici, în timp ce în urmă cu zece ani, în Franţa erau confiscate 200-300 kg de heroina, în 2008, a fost confiscată aproape 1 tonă.

Pe de altă parte, în zece ani, consumul de cocaină, pe vremuri rezervată unei elite, s-a democratizat, răspândindu-se în medii sociale tot mai largi. Peste 1 million de francezi au încercat-o, data fiind imaginea ei de substanţă halucinogenă festiva şi puţin periculoasă. Cocaina este foarte prezentă în anumite baruri şi discoteci, în special la Paris, Lille, Rennes şi, într-o mai mică măsură, la Toulouse.

În acest context, acţiunile poliţiei împotriva traficului şi consumului de droguri s-au intensificat, în 2008 fiind reţinute un număr record de persoane - 176 de mii. Numărul arestărilor pentru trafic a crescut şi el cu aproape 70% în doi ani.


Etichete heroinăcocainăFranţadroguristatistică

Articole cu teme similare:

Recomandarile editorului:

X

Candidaţii la preşedinţia Comisiei Europene participã la o dezbatere Eurovision, la Parlamentul European - Video Live