Pe scurt:
Ascultă Radio Romania ActualităţiAscultă Live Acum: Obiectiv, România (CONTINUARE) Vineri, 24 Septembrie

Cele mai citite

Articole recente

Ştiri

Autor

Petruţ Hîrţescu

14 Martie 2021
Vizualizari: 328
Comentează add

Peste 50% dintre consumatori, la nivel global, au devenit mai preocupaţi de mediu în urma pandemiei.

Consumatorii au devenit mai preocupați de protecția mediului

petrut-hirtescu

   Foto:bucurestifm.ro.

Peste 50% dintre consumatori la nivel global au devenit mai preocupaţi de mediu în urma pandemiei de COVID-19 şi aproape 74% din oameni sunt dispuşi să cheltuiască mai mult pe ambalaje durabile. Combaterea poluării cu plastic este şi tema aleasă anul acesta pentru Ziua drepturilor consumatorilor, care va fi marcată mâine.

În toate statele membre ale Uniunii Europene există obligativitatea colectării separate a deşeurilor, biodegradabile, hârtie sau plastic, însă administraţiile publice locale nu prea fac asta, a declarat astăzi, la Radio România Actualităţi, preşedintele Asociaţiei pentru protecţia consumatorilor - InfoCons, Sorin Mierlea.

Sorin Mierlea: Din păcate, din cele peste aproape 3.000 de localităţi din România avem undeva sub 17 gropi de gunoi, ceea ce înseamnă că transportul dintr-un judeţ în altul înseamnă din nou un impact de mediu foarte mare pentru camioane, carburant, noxe, etc. Adică, avem o problemă mult mai gravă în România. Eu sper ca mesajele care încep să fie, campania anunţată vineri de Ministerul Mediului prin care să mai lăsăm maşinile poate acasă, să mai mergem cu transportul public, să începem să fim puţin mai atenţi, puţin mai responsabili. De multe ori găsim aceste lucruri ca şi cum nu sunt treaba noastră, dar în momentul în care discutăm de o poluare excesivă, discutăm şi de sănătate şi când discutăm de sănătate, discutăm şi de sănătatea copiilor şi calitatea vieţii, a fiecăruia dintre noi.
 
Realizator: InfoCons va prezenta mâine rezultatele unui studiu despre situaţia gropilor de gunoi din România şi despre stadiul colectării separate a deşeurilor.
 
Știrile Radio România Actualități

(PH)
 
 

Etichete mediuconsumatoriSorin Mierleainfocons(PH)

Articole cu teme similare:

Recomandarile editorului:

X

Candidaţii la preşedinţia Comisiei Europene participã la o dezbatere Eurovision, la Parlamentul European - Video Live