Pe scurt:
Ascultă Radio Romania ActualităţiAscultă Live Acum: RADIOJURNAL Miercuri, 24 Februarie

Cele mai citite

Articole recente

Ştiri

Autor

Radiojurnal

8 Aprilie 2020
Vizualizari: 578
Comentează add

Medicul de familie va decide dacă va acorda o consultație la distanță sau va programa pacientul la cabinetul său, sau dacă îl va direcționa către ambulatoriul de specialitte.

Consultații medicale la distanță, fără trimitere și fără cardul de sănătate

radiojurnal

   Foto: Arhivă RRA.

Consultațiile la medicul de familie sau în ambulatoriul de specialitate pot fi acordate și la distanță în această perioadă, precizează Casa Națională de Asigurări de Sănătate.

Este una din măsurile adoptate pentru limitarea răspândirii noului coronavirus, potrivit redactorului RRA, Gabriela Mitrovici, care a realizat o sinteză pe acest subiect.

Gabriela Mitrovici: Pacienții care reprezintă urgențe medicale și cei care suferă de afecțiuni cronice, se vor adresa, după caz, unităților sanitare, ambulatoriilor de specialitate sau cabinetelor de medicină primară. Pentru a evita aglomerările în unutățile sanitare și a nu-i pune astfel în pericol pe cei cu patologii mai deosebite, populația este rugată ca la primele semne de boală să contacteze telefonic medicul de familie. Acesta va decide dacă va acorda o consultație la distanță sau va programa pacientul la o consultație la cabinetul său, sau îl va direcționa către ambulatoriul de specialitate, unde pe perioada stării de urgență nu este necesar biletul de trimitere. CNAS reamintește că în această perioadă serviciile medicale, îngrijirile la domiciliu, medicamentele, materialele sanitare și dispozitivele medicale, tehnologiile și dispozitivele asistive se acordă, și se validează fără a fi necesară utilizarea cardului național de asigurări sociale de sănătate sau a documentelor înlocuitoare ale acestuia. 


Etichete Casa Națională de Asigurări de Sănătateconsultații la distanță

Articole cu teme similare:

Recomandarile editorului:

X

Candidaţii la preşedinţia Comisiei Europene participã la o dezbatere Eurovision, la Parlamentul European - Video Live