Pe scurt:
Ascultă Radio Romania ActualităţiAscultă Live Acum: TEATRU NAŢIONAL RADIOFONIC Duminică, 29 Martie

Cele mai citite

Articole recente

Ştiri

Autor

Ionuţ Dragu

14 Octombrie 2009
Vizualizari: 1134
Comentează add

PSD, PNL, UDMR şi reprezentanţii minorităţilor naţionale au reluat consultările politice pentru propunerea ca premier a primarului Sibiului Klaus Johannis (audio).

Consultări pentru un premier "independent"

Liderii PSD, PNL, UDMR şi cei ai minorităţilor naţionale au reluat consultările pentru susţinerea unui premier "independent" şi a unui executiv alcătuit din specialişti neangajaţi politic, după adoptarea, ieri, în Parlament, a unei moţiuni de cenzură, care a dus la căderea guvernului Boc.

Liderul PSD a anunţat, ieri, după prima rundă de consultări, constituirea unei majorităţii transparente, în Parlament, pentru susţinerea unui guvern sprijinit de cele patru formaţiuni. Guvernul susţinut Primarul Sibiului Klaus Johanis                                  de PSD, PNL şi UDMR ar urma să fie condus de un prim ministru independent din punct de vedere politic şi ar urma să fie alcătuit din "specialişti independenţi".

La întâlnirea de astăzi, participă şi primarul Sibiului, Klaus Johannis, persoana care a fost propusă de PNL pentru funcţia de prim-ministru. Propunerea liberalilor a fost acceptată ulterior de PSD. UDMR a anunţat că va susţine un premier independent şi că nu exclude varianta Johannis.

Klaus Johannis a spus, ieri, într-o declaraţie făcută la solicitarea presei, că este dispus să înceapă discuţii pentru numirea sa în fruntea unui viitor guvern.

El a amintit că propunerea a venit iniţial de la liderul PNL, Crin Antonescu. Klaus Johannis a explicat că a fost de acord cu propunerea, în condiţiile în care există o majoritate parlamentară care să îl susţină.

Audio: Klaus Johannis vorbind despre o eventuală nominalizare a sa pentru funcţia de premier.

Audio: Mircea Geoană înainte de a intra la discuţii cu partidele. 

Audio: Preşedintele UDMR Marko Belo agrează propunerea făcută de liberali ca primarul Sibiului să fie viitorul premier.

Mai multe despre actualul primar al Sibiului, Klaus Johannis AICI.


Etichete klaus johannissibiupropunere premier

Articole cu teme similare:

Recomandarile editorului:

X

Candidaţii la preşedinţia Comisiei Europene participã la o dezbatere Eurovision, la Parlamentul European - Video Live