Pe scurt:
Ascultă Radio Romania ActualităţiAscultă Live Acum: SERVICIUL DE NOAPTE (Continuare) Joi, 20 Februarie

Cele mai citite

Articole recente

Ştiri

Autor

Florin Lepădatu

18 Octombrie 2019
Vizualizari: 587
Comentează add

Consultări maraton, joi, ale premierului desemnat, Ludovic Orban, cu liderii partidelor parlamentare, în încercarea de a obţine sprijinul pentru învestirea unui nou executiv.

Consultări maraton pentru noul guvern

florin-lepadatu

 Foto Agerpres

Consultări maraton, joi, ale premierului desemnat, Ludovic Orban, cu liderii partidelor parlamentare, în încercarea de a obţine sprijinul pentru învestirea unui nou executiv.

Cu ce concluzii s-au încheiat discuţiile, aflăm de la redactorul RRA Cătălin Purcaru: "Reprezentanţii Pro România au fost primii care s-au întâlnit cu premierul desemnat, Ludovic Orban.

La finalul discuţiilor, preşedintele Pro România, Victor Ponta, a afirmat că învestirea viitorului guvern nu depinde de partidul său.

El arătat că mai întâi trebuie ca partidele parlamentare de dreapta să se înţeleagă şi apoi, dacă e nevoie şi de voturile Pro România, este dispus la discuţii.

UDMR a venit cu solicitări clare.

Liderul Kelemen Hunor afirmat că nu doreşte o guvernare prin ordonanţe de urgenţă în domeniul justiţiei sau în sistemul electoral, dar nici o asumare a răspunderii guvernului în parlament pe acte normative care vizează aceste domenii.

Kelemen Hunor a precizat că nu s-a ajuns la consens pentru susţinerea cabinetului Orban şi că luni se va lua o decizie în forurile statutare ale UDMR.

Liderul ALDE, Călin Popescu Tăriceanu, i-a prezentat premierului desemnat un document cu obiectivele alianţei pentru perioada următoare, între care menţinerea cotei unice de impozitare, o guvernare fără ordonanţe de urgenţă în domeniul justiţiei, continuarea proiectelor majore din infrastructură şi un cabinet monocolor.

Premierul desemnat, Ludovic Orban, consideră că discuţiile au fost pozitive şi s-au identificat multe puncte de vedere comune privind măsurile pentru perioada imediat următoare.

Premierul desemnat şi-a exprimat încrederea că PNL împreună cu partidele care au votat moţiunea de cenzură vor învesti în parlament cabinetul Orban. Vineri, premierul desemnat se va întâlni cu reprezentanţii USR."  


Etichete Ludovic Orban

Articole cu teme similare:

Recomandarile editorului:

X

Candidaţii la preşedinţia Comisiei Europene participã la o dezbatere Eurovision, la Parlamentul European - Video Live