Pe scurt:
Ascultă Radio Romania ActualităţiAscultă Live Acum: Obiectiv, România (CONTINUARE) Marţi, 19 Ianuarie

Cele mai citite

Articole recente

Ştiri

Autor

Cătălin Purcaru

17 Octombrie 2019
Vizualizari: 584
Comentează add

Consultări maraton ale premierului desemnat, Ludovic Orban, cu liderii partidelor parlamentare.

Consultări maraton ale premierului desemnat, Ludovic Orban

catalin-purcaru

Ludovic Orban, presedintele PNL, Bucuresti,  octombrie 2019. Foto: ANGELO BREZOIANU/ AGERPRES FOTO

Consultări maraton, astăzi, ale premierului desemnat, Ludovic Orban, cu liderii partidelor parlamentare, în încercarea de a obţine sprijinul pentru învestirea unui nou executiv.

Reprezentanții Pro România au fost astăzi primii care s-au întâlnit cu premierul desemnat, Ludovic Orban. La finalul discuțiilor, președintele Pro România, Victor Ponta, a afirmat că învestirea viitorului guvern nu depinde de partidul său. El arătat că mai întâi trebuie ca partidele parlamentare de dreapta să se înțeleagă și apoi, dacă e nevoie și de voturile Pro România, este dispus la discuții. 

UDMR a venit cu solicitări clare. Liderul Kelemen Hunor afirmat că nu dorește o guvernare prin ordonanțe de urgență în domeniul justiției sau în sistemul electoral, dar nici o asumare a răspunderii guvernului în parlament pe acte normative care vizează aceste domenii. Kelemen Hunor a precizat că nu s-a ajuns la consens pentru susținerea cabinetului Orban și că luni se va lua o decizie în forurile statutare ale UDMR. 

Liderul ALDE, Călin Popescu Tăriceanu, i-a prezentat premierului desemnat un document cu obiectivele Alianței pentru perioada următoare, între care menținerea cotei unice de impozitare, o guvernare fără ordonanțe de urgență în domeniul justiției, continuarea proiectelor majore din infrastructură și un cabinet monocolor. 

Premierul desemnat, Ludovic Orban, consideră că discuțiile de astăzi au fost pozitive și s-au identificat multe puncte de vedere comune privind măsurile pentru perioada imediat următoare. Premierul desemnat și-a exprimat încrederea că PNL împreună cu partidele care au votat moțiunea de cenzură vor învesti în parlament cabinetul Orban. Mâine, premierul desemnat se va întâlni cu reprezentanții USR.

Discuțiile vor continua așadar mâine. Cătălin Purcaru a transmis în direct în Radiojurnal.

 

Etichete consultariorbanguvern

Articole cu teme similare:

Recomandarile editorului:

X

Candidaţii la preşedinţia Comisiei Europene participã la o dezbatere Eurovision, la Parlamentul European - Video Live