Pe scurt:
Ascultă Radio Romania ActualităţiAscultă Live Acum: ŞTIRILE DIMINETII Duminică, 07 Iunie

Cele mai citite

Articole recente

Ştiri

Autor

Florin Lepădatu

12 Aprilie 2019
Vizualizari: 590
Comentează add

Preşedintele Klaus Iohannis continuă consultările cu partidele parlamentare pe tema justiţiei.

Consultări la Palatul Cotroceni

florin-lepadatu

 

Preşedintele Klaus Iohannis continuă consultările cu partidele parlamentare pe tema justiţiei.

La discuţiile de vineri au fost invitate formaţiunile din coaliţia majoritară.

Liderul PSD, Liviu Dragnea, a anunţat că nu va participa personal, dar va trimite o delegaţie formată din trei persoane.

În schimb, ALDE şi-a făcut publică decizia de a nu onora invitaţia.

După consultările de joi, partidele din opoziţie şi grupul minorităţilor s-au declarat, în general, de acord cu referendumul dorit de preşedinte şi au făcut, la rândul lor, propuneri.

Reporter Alina Stănuţă: "PNL este alături de preşedintele României şi susţine cu toată forţa reuşita referendumului, a declarat, după discuţiile de ieri şu şeful statului, liderul partidului, Ludovic Orban.

Şi USR susţine referendumul, a declarat liderul acesteia, Dan Barna, subliniind că formaţiunea sa a primit felicitări din partea preşedintelui Klaus Iohannis pentru campania "Fără penali în funcţii publice".

Liderul PMP, Eugen Tomac, a propus preşedintelui şi alte teme la referendumul din 26 mai, printre care reducerea numărului de parlamentari sau eliminarea pensiilor speciale, iar liderul UDMR, Kelemen Hunor, a subliniat la discuţii că ordonanţele de urgenţă ar trebui eliminate total.

Au mai fost ieri la consultări şi reprezentanţii minorităţilor naţionale, altele decât cea maghiară, iar liderul de grup, Varujan Pambuccian, arăta că în grupul minorităţilor naţionale trendul este de susţinere a referendumului.

Preşedintele Klaus Iohannis declara aseară, la finalul consultărilor, că toţi cei care au participat la discuţii - PNL, USR, PMP, UDMR şi minorităţile naţionale - au îmbrăţişat ideea organizării unui referendum.

Şeful statului declara că toţi cei prezenţi s-au arătat îngrijoraţi de evoluţia din zona justiţiei, iar acest asalt al PSD asupra justiţiei trebuie să primească un răspuns din partea românilor, prin referendum.

Klaus Iohannis: "Au fost consultări care s-au desfăşurat într-o atmosferă foarte bună şi cel mai important rezultat de astăzi este că toţi cei care au participat îşi doresc, ca şi mine, un referendum.

Eu cred că românii au dreptul să dea un răspuns acestui asalt pesedist asupra justiţiei şi mai cred că indiferent de opţiunile politice ale unui român, care are dreptul să meargă la alegeri, cu toţii îşi doresc, cu toţii ne dorim o Românie cu o justiţie independentă, o justiţie dreaptă, o justiţie scoasă de sub influenţa politicului."

Astăzi, de la ora 11:00, preşedintele Klaus Iohannis i-a invitat pe reprezentanţii PSD şi apoi pe cei ai ALDE.

Liderul social-democrat, Liviu Dragnea, a anuntat că nu va merge la Cotroceni, dar a dat asigurări că o delegaţie a PSD va fi prezentă la discuţii.

În schimb, ALDE spune categoric că nu onorează invitaţia la consultări."


Etichete Klaus Iohannis

Articole cu teme similare:

Recomandarile editorului:

X

Candidaţii la preşedinţia Comisiei Europene participã la o dezbatere Eurovision, la Parlamentul European - Video Live