Pe scurt:
Ascultă Radio Romania ActualităţiAscultă Live Acum: ŞTIRI * Meteo * Sport Joi, 22 Aprilie

Cele mai citite

Articole recente

Ştiri

Autor

Oana Bâlă

14 Decembrie 2020
Vizualizari: 243
Comentează add

Delegația PNL îl va propune pentru funcția de premier pe actualul ministru de finanțe, Florin Cîțu.

Consultări la Cotroceni: K. Iohannis, discuții cu reprezentanții PNL Consultări la Cotroceni: K. Iohannis, discuții cu reprezentanții PNL - Conține video

oana-bala

Discuții K. Iohannis - delegația PNL. Foto: presidency.ro.

UPDATE: Video - Declarație de presă susținută de Ludovic Orban, Preşedintele Partidului Naţional Liberal după consultările avute cu președintele României, Klaus Iohannis.

---Știrea inițială---

PNL, al doilea partid invitat astăzi la consultările de la Palatul Cotroceni cu preşedintele Klaus Iohannis, are programate de la această oră discuţii cu şeful statului pe tema desemnării unui premier pentru noul executiv.

Anterior, reprezentanţii PSD i-au solicitat preşedintelui ţării să respecte voturile românilor, care îi plasează pe social-democraţi pe primul loc şi să accepte nominalizarea partidului pentru funcţia de prim ministru. Oana Bâlă urmăreşte consultările şi are detalii acum în direct. Bună ziua, Oana!


Reporter: Bună ziua! Delegația PNL, care este condusă de președintele partidului, Ludovic Orban, îl va propune pentru funcția de premier pe actualul ministru de finanțe, Florin Cîțu, care urma să mai fie susținut de USR-PLUS și de UDMR.

Toate aceste formațiuni politice care doresc să formeze o coaliție majoritară în Parlament nu au reușit, însă, să ajungă la un numitor comun după două zile de negocieri și vor veni cu candidați proprii. Înaintea liberalilor, la consultările cu președintele Klaus Iohannis au fost reprezentanții PSD.

Discuțiile au durat aproximativ 20 de minute și după cum spunea președintele partidului, Marcel Ciolacu, social-democrații au venit cu propunerea ca medicul Alexandru Rafila să ocupe funcția de prim-ministru într-un guvern minoritar sau de uniune națională.

Reprezentanții PSD i-au înmânat președintelui României programul de guvernare al partidului, subliniind, totodată, că au câștigat alegerile parlamentare și se așteaptă ca șeful statului să accepte nominalizarea făcută de aceștia.

Peste aproximativ o oră sunt așteptați la Palatul Cotroceni reprezentanții Alianței USR-PLUS.

(RS)


Etichete consultăripnlklaus iohannis(RS)

Articole cu teme similare:

Recomandarile editorului:

X

Candidaţii la preşedinţia Comisiei Europene participã la o dezbatere Eurovision, la Parlamentul European - Video Live