Pe scurt:
Ascultă Radio Romania ActualităţiAscultă Live Acum: PROBLEME LA ZI Vineri, 22 Ianuarie

Cele mai citite

Articole recente

Ştiri

Autor

Bogdan Mihai

2 Noiembrie 2010
Vizualizari: 1616
Comentează add

Preşedintele Traian Băsescu a invitat partidele parlamentare la discuţii pe tema concluziilor Consiliului Europei, relaţiei cu FMI şi perspectivelor aderării la Spaţiul Schengen. Preşedintele face declaraţii de presă la ora 15.30.

Consultări la Cotroceni cu partidele parlamentare

bogdan-mihai

Foto: presidency.ro.

Preşedintele Traian Băsescu are programate marţi, la Palatul Cotroceni, consultări cu partidele parlamentare pe tema concluziilor Consiliului European, relaţiei cu FMI şi perspectivelor aderării la Spaţiul Schengen.

Ca şi la precedentele consultări, care au avut loc la Palatul Cotroceni în luna octombrie, reprezentanţii opoziţiei parlamentare au anunţat că nu vor fi prezenţi la discuţiile cu preşedintele Băsescu.

Social-democraţii spun că aşteaptă o iniţiativă serioasă din partea preşedintelui.

"Când va exista o intenţie serioasă şi reală, suntem pregătiţi pe fiecare lucru important pentru viitorul României. În acest moment, această voinţă din partea domnului Băsescu nu există.

"Este o simplă piesă de teatru şi noi nu jucăm în aceste piese de teatru ale lui Traian Băsescu. Are acolo figuranţii lui, pe care o să-i vedeţi, vor sta drepţi, îl vor saluta, vor bate din călcâie şi, pentru noi, toţi ceilalţi, nu o să însemne nimic", a declarat Victor Ponta, liderul PSD. 

Nici liberalii nu vor participa la consultări, spunând că Traian Băsescu "şi-a pierdut calitatea de mediator".

În schimb, deoarece cred că agenda subiectelor propuse de preşedinte este importantă, liberalii invită la discuţii reprezentanţii guvernului şi partidele parlamentare, cu excepţia UNPR, pentru a conveni asupra unor măsuri de interes naţional.

Conservatorii au anunţat şi ei că nu vor onora inivitaţia lui Traian Băsescu, susţinând că şeful statului are un singur scop, bifarea unei noi consultări, având în vedere că pentru două subiecte are nevoie de aprobarea parlamentului.


Etichete Traian Băsescuconsultăriopoziţie

Articole cu teme similare:

Recomandarile editorului:

X

Candidaţii la preşedinţia Comisiei Europene participã la o dezbatere Eurovision, la Parlamentul European - Video Live