Pe scurt:
Ascultă Radio Romania ActualităţiAscultă Live Acum: ARENA NAŢIONALĂ (Continuare) Duminică, 23 Februarie

Cele mai citite

Articole recente

Ştiri

Autor

Alina Stănuţă

4 Iunie 2019
Vizualizari: 329
Comentează add

Consultările au fost inițiate după ce majoritatea cetăţenilor care au votat la referendumul pentru justiţie a răspuns "da" la întrebările formulate de şeful statului.

Consultări ale președintelui României cu partidele pe tema referendumului

alina-stanuta

 Preşedintele României, Klaus Iohannis.     Foto: Arhivă/ Administratia prezidentiala

La Palatul Cotroceni sunt programate azi consultări între preşedintele Klaus Iohannis şi reprezentanţii UDMR, după ce majoritatea cetăţenilor care au votat la referendumul pentru justiţie a răspuns "da" la întrebările formulate de şeful statului. 

Liderul USR, Dan Barna, a declarat la finalul consultărilor că în opinia lor reforma constituțională ar trebui să fie mai largă și să cuprindă și alte domenii decât cele analizate la referendum.

Președintele a fost de acord că inițiativa fără penali în funcții publice trebuie să facă parte din Constituție, a mai declarat Dan Barna, care spunea și că în timpul discuțiilor s-a analizat un posibil calendar, dar s-a vorbit și despre moțiunea de cenzură care va fi depusă săptămâna viitoare la Parlament de opoziție.

Sperăm ca legile justiției și codurile să revină la Parlament pentru a răspunde recomandărilor Comisiei de la Veneția, a mai declarat Dan Barna.

Şi PNL, prin vocea liderului Ludovic Orban, declara că liberalii susțin toate demersurile președintelui Klaus Iohannis pentru a transpune în fapte voința exprimată de cetățeni la referendum, referindu-se aici la inițiativa de revizuire a Constituției și la orice alte inițiative care sunt necesare.

Delegația UDMR încheie seria discuțiilor programate pentru marți, 4 iunie. Ele vor fi reluate mâine, de la ora 11, cu PSD, PMP, ALDE, grupul parlamentar PRO România și a minorităților naționale.
 


Etichete Dan BarnaLudovic OrbanKlaus IohannisreferendumjustițieconsultăriUSRPNLUDMRConstituție

X

Candidaţii la preşedinţia Comisiei Europene participã la o dezbatere Eurovision, la Parlamentul European - Video Live