Pe scurt:
Ascultă Radio Romania ActualităţiAscultă Live Acum: SERVICIUL DE NOAPTE Vineri, 12 August

Cele mai citite

Articole recente

Ştiri

Autor

Tudor Ţepeneag, Paris

30 August 2014
Vizualizari: 948
Comentează add

Întâlnirea are loc cu câteva ore înaintea Consiliului European, în cadrul căruia ar trebui desemnate persoanele ce vor ocupa funcții importante în conducerea UE.

Consultări ale liderilor europeni social-democraţi

tudor-tepeneag-paris

Foto: Arhivă

Liderii europeni social-democraţi se întâlnesc, astăzi, la Paris, pentru consultări înaintea Consiliului European.  

Printre liderii social-democraţi prezenţi la Paris se numără vicecancelarul german Sigmar Gabriel, unul dintre cei mai importanţi aliaţi ai preşedintelui socialist francez François Hollande, prin ponderea ţării sale pe plan european, alături de premierul italian, Matteo Renzi, care beneficiază la Roma de o largă majoritate parlamentară.

Organizată cu câteva ore înaintea Consiliului European de la Bruxelles, întâlnirea de la Paris are ca obiect consultările în vederea desemnării noului preşedinte al acestei instituții, care îl va înlocui pe Herman Van Rompuy.

Trebuie înlocuit şi Înaltul Reprezentant al Comisiei Europene pentru politica externă şi de securitate, post ocupat până acum de Catherine Ashton.

Italianca Federica Mogherini este favorită pentru această din urmă funcţie, iar despre premierul polonez, Donald Tusk, se vorbeşte din ce în ce mai mult ca despre viitorul ocupant al postului cheie, de preşedinte al Consiliului European.

François Hollande speră şi o responsabilitate economică importantă pentru reprezentantul Franţei în Comisia de la Bruxelles, fostul ministru al finanţelor, Pierre Moscovici.

Totodată, preşedintele francez va propune o nouă reuniune europeană la vârf pentru a se lua măsuri de relansare a creşterii economice.  

La discuţiile de la Paris participă şi premierul român, Victor Ponta.

Şi popularii europeni se întâlnesc pentru consultări la Bruxelles, summit la care este prezent preşedintele Traian Băsescu.


Etichete social-democraţiParisConsiliul EuropeanBruxellesÎnaltul Reprezentant al Comisiei Europene pentru politica externă şi de securitatepreședintele Consiliului European

Articole cu teme similare:

Recomandarile editorului:

X

Candidaţii la preşedinţia Comisiei Europene participã la o dezbatere Eurovision, la Parlamentul European - Video Live