Pe scurt:
Ascultă Radio Romania ActualităţiAscultă Live Acum: REPORTERII ACTUALITATII Miercuri, 08 Decembrie

Cele mai citite

Articole recente

Ştiri

Autor

Sergiu Şteţ

21 Octombrie 2021
Vizualizari: 169
Comentează add

Consultările încep la ora 11, cu PNL. La ora 11:30 sunt aşteptaţi reprezentanţii PSD şi la ora 12, reprezentanţii UDMR. De la ora 12:30 vor fi consultări cu USR, la ora 13, cu AUR.

Consultări pentru desemnarea candidatului la funcţia de prim-ministru

sergiu-stet

 Foto: presidency.ro.

Preşedintele Klaus Iohannis are joi, 21 octombrie, la Palatul Cotroceni, consultări cu reprezentanţii partidelor şi formaţiunilor politice din Parlament în vederea desemnării unui nou candidat pentru funcţia de premier, după ce Parlamentul nu a acordat încrederea Guvernului propus de Dacian Cioloş.
 
Conform programului anunţat, transmite agenția Agerpres, consultările vor începe la ora 11, cu Partidul Naţional Liberal. La ora 11:30 sunt aşteptaţi reprezentanţii Partidului Social Democrat şi la ora 12, reprezentanţii Uniunii Democrate Maghiare din România. De la ora 12:30 vor fi consultări cu Uniunea Salvaţi România, la ora 13, cu Alianţa pentru Unirea Românilor, iar runda de consultări se va încheia la ora 13:30 cu minorităţile naţionale reprezentate în Parlament.
 
Partidul Naţional Liberal a anunţat că îşi asumă deschiderea discuţiilor cu forţele politice parlamentare, cu excepţia AUR, în vederea creării rapide a unei majorităţi şi a unui guvern.
 
Partidul Social Democrat va merge la consultări, însă o decizie privind mandatul şi delegaţia va fi luată joi dimineaţa, la 9:30, în şedinţa Biroului Permanent Naţional al partidului.
 
Uniunea Democrată Maghiară din România consideră că prima soluţie ar fi "resuscitarea coaliţiei de guvernare", iar dacă nu este posibil, trebuie găsită o altă soluţie, pentru o nouă formulă de guvernare.
 
Preşedintele Uniunii Salvaţi România, Dacian Cioloş, a declarat că propunerea PNL ca tot Florin Cîţu să fie premier este "o non-soluţie", menţionând că PNL nu poate veni cu un premier care a picat în Parlament.
 
Alianţa pentru Unirea Românilor va merge, la consultările de la Palatul Cotroceni cu mandatul că ţara trebuie să iasă din criza actuală cu un premier din afara partidelor politice, a declarat copreşedintele partidului George Simion.
 
Pe 11 octombrie, după ce Cabinetul Cîţu a picat prin moţiune de cenzură, şeful statului l-a desemnat candidat la funcţia de premier pe Dacian Cioloş, în urma consultărilor cu reprezentanţii partidelor şi formaţiunilor politice din Parlament.
 
Guvernul propus de premierul desemnat, Dacian Cioloş, a fost respins, miercuri, de plenul reunit al Parlamentului, cu 88 de voturi 'pentru' şi 184 'împotrivă'. 
 

Etichete consultăripartideguvernFlorin Cîțu

Articole cu teme similare:

Recomandarile editorului:

X

Candidaţii la preşedinţia Comisiei Europene participã la o dezbatere Eurovision, la Parlamentul European - Video Live