Pe scurt:
Ascultă Radio Romania ActualităţiAscultă Live Acum: PROBLEME LA ZI (R) Miercuri, 03 Iunie

Cele mai citite

Articole recente

EuranetPlus

Autor

Daniela Mănuţă

7 Ianuarie 2016

Scopul acestei consultări este de a colecta opinii privind provocările cu care se confruntă persoanele cu handicap în Uniunea Europeană

Consultare publică:Strategia europeană pentru persoanele cu handicap Consultare publică:Strategia europeană pentru persoanele cu handicap  - Conține audio

daniela-manuta

 

În Uniunea Europeană există aproximativ 80 de milioane de persoane cu handicap. Acestea se confruntă adesea cu obstacole care le împiedică să participe pe deplin la toate aspectele vieţii, în condiţii de egalitate cu ceilalaţi cetăţeni. În cadrul angajamentului său de a îndepărta aceste obstacole şi de a îmbunătăţi viaţa persoanelor cu handicap, Uniunea Europeană a devenit parte la Convenţia ONU privind drepturile persoanelor cu handicap.

Punerea în aplicare a Convenţiei reprezintă un proces în desfăşurare şi o responsabilitate comună a instituţiilor europene şi a statelor membre.O primă analiză a modului în care este implementată Convenţia la nivelul UE, efectuată de Comitetul ONU pentru drepturile persoanelor cu handicap, a recunoscut progresele înregistrate până în prezent, dar a oferit şi o serie de recomandări pentru viitor.În UE, Convenţia ONU este pusă în aplicare prin intermediul Strategiei europene pentru persoanele cu handicap 2010-2020.

Strategia a identificat opt domenii principale de acţiune: accesibilitatea, participarea, egalitatea, ocuparea forţei de muncă, educaţia şi formarea, protecţia socială, sănătatea şi acţiunea externă. Întrucât Strategia se află deja la jumătatea drumului, Comisia Europeană lansează prezenta consultare publică pentru a evalua impactul Strategiei şi pentru a se asigura că politica UE rămâne adaptată nevoilor şi drepturilor persoanelor cu handicap. Cine doreşte să participe la consultarea publică o poate face accesând site-ul ec.europa.eu, la secţiunea consultari  publice.

AUDIO:

 

Etichete consultare publică,Strategia pentru persoanele cu handicap,drepturi,măsuri

X

Candidaţii la preşedinţia Comisiei Europene participã la o dezbatere Eurovision, la Parlamentul European - Video Live