Pe scurt:
Ascultă Radio Romania ActualităţiAscultă Live Acum: AGENDA GLOBALĂ Vineri, 10 Aprilie

Cele mai citite

Articole recente

EuranetPlus

Autor

Alis Georgescu

24 Noiembrie 2015

Un echilibru între viaţa de familie şi cea profesională este greu de găsit

Consultare publică- echilibrarea vieţii de familie şi cea profesională Consultare publică- echilibrarea vieţii de familie şi cea profesională - Conține audio

alis-georgescu

 

Dificultăţile cu care se confruntă femeile, mai ales mamele, în cautarea şi păstrarea unui loc de muncă bine plătit, stereotipul prin care se perpetuează ideea că doar femeile sunt responsabile cu îngrijirea familiei sau a copiilor, dar şi cel conform căruia bărbatul este unicul întreţinator financiar al familiei – sunt aspecte care au o influenţă şi pe piaţa muncii.

 
Prin acestă consultare publică cei de la Comisia Europană vor să gasescă raspunsuri despre cum poate fi îmbunătăţit echilibrul între viaţa de familie şi cea profesională pentru părinţi şi tutori, dar şi despre cum pot fi reduse obstacolele din calea participării acestora pe piaţa muncii.
 
În Uniunea Europeană, impactul statutului de părinte asupra participării pe piaţa forţei de muncă continuă în zilele noastre să fie foarte diferit pentru femei şi bărbaţi.
 
 
Femeile continuă să îşi asume o parte disproporţionată din responsabilităţile pe care le implică „funcţionarea” unei familii iar multe dintre acestea sunt nevoite să aleagă între viaţa lor privată, o carieră profesională şi familie.  
 
Documentul de consultare vrea să gasescă răspunsuri la principalele provocări care decurg din echilibru muncă-viaţă cum ar fi concediu de odihnă şi de maternitate sau lucrul cu jumătate de normă.
 
Comisia Europeană consideră necesar un bilanţ al cadrului legislativ din domeniu şi vrea să identifice posibile îmbunătăţiri la nivelul Uniunii Europene a legislaţiei existente.
 
Părţile interesate sunt invitate să îşi facă cunoscute opiniile până la data de 10 februarie 2016 pe site-ul ec. europa.eu la secţiunea consultări publice.
 
AUDIO:

Etichete consultare publicăviaţă de familieforţă de muncăfemeibărbaţi

X

Candidaţii la preşedinţia Comisiei Europene participã la o dezbatere Eurovision, la Parlamentul European - Video Live