Pe scurt:
Ascultă Radio Romania ActualităţiAscultă Live Acum: ŞTIRI (politice, economice, sociale, culturale * Meteo * Sport) Miercuri, 12 August

Cele mai citite

Articole recente

Ştiri

Autor

Emil Groza, corespondent RRA în Ungaria

5 Octombrie 2016
Vizualizari: 845
Comentează add

Proiectul de modificare a Constituţiei va fi înaintat Parlamentului săptămâna viitoare

Constituţia Ungariei va fi modificată după referendumul contra imigranţilor

emil-groza-corespondent-rra-in-ungaria

Guvernul de la Budapesta va înainta, la începutul săptămânii viitoare, un proiect de modificare a Constituţiei, ca urmare a referendumului de duminica trecută pe tema cotelor de relocare a refugiaţilor.

Ministrul ungar al justiţiei, László Trócsányi, nu a făcut publice detalii concrete legate de proiectul care va fi depus în parlament, precizând că textul final este încă în curs de elaborare, a transmis corespondentul RRA la Budapesta Emil Groza.

Premierul ungar, Viktor Orban, a declarat, ieri, că legea fundamentală ar putea fi modificată în patru puncte, iar cel mai important lucru este că va fi prevăzută interdicţia unei relocări colective a refugiaţilor în Ungaria.

Acesta a afirmat că în Constituţie ar putea fi astfel introdus un paragraf, potrivit căruia persoanele care nu beneficiază de dreptul de liberă mişcare şi şedere vor putea fi relocate în Ungaria doar pe baza unor cereri individuale, analizate de autorităţile ungare şi în temeiul unor hotârâri legale, luate în conformitate cu procedurile prevăzute de legislaţia adoptată de parlament.


Etichete UngariaConstituţiereferendumParlament

Articole cu teme similare:

Recomandarile editorului:

X

Candidaţii la preşedinţia Comisiei Europene participã la o dezbatere Eurovision, la Parlamentul European - Video Live