Pe scurt:
Ascultă Radio Romania ActualităţiAscultă Live Acum: ÎNTRE PRIETENI Luni, 25 Mai

Cele mai citite

Articole recente

Ştiri

Autor

Ştefan Baciu

24 Februarie 2013
Vizualizari: 4219
Comentează add

La Băile Olăneşti s-au desfăşurat campionatele naţionale de şah. La feminin a câştigat detaşat Cristina Foişor, iar în turneul open s-a impus marele maestru Constantin Lupulescu.

Constantin Lupulescu, din nou campion naţional la şah Constantin Lupulescu, din nou campion naţional la şah - Conține audio

stefan-baciu

Marele maestru Constantin Lupulescu. Foto: Ştefan Baciu.

Marele maestru Constantin Lupulescu a câştigat campionatul naţional de şah 2013, după 11 runde desfăşurate la Băile Olăneşti.

Este pentru a treia oară când jucătorul legitimat la clubul Luxten Timişoara câştigă titlul de campion, primele victorii fiind înregistrate în 2007 şi 2010.

Constantin Lupulescu a acumulat 8,5 puncte, la egalitate cu maestrul internaţional Lucian Miron, însă cu un scor mai bun la criteriul de departajare din asemenea situaţii stabilit de Federaţia Română de Şah. 

Constantin Lupulescu este clasat pe locul patru ca rating ELO în ultima listă anunţată de Federaţia Internaţională de Şah, cu 2612 puncte, după marii maeştri Dieter Nisipeanu, Mircea Pârligras şi Levente Vajda.

Clasamentul complet al campionatului naţional de şah 2013, turneul open, poate fi găsit aici.

Victorie clară la feminin

La feminin, campionatul a fost câştigat de Cristina Foişor, care astfel şi-a apărat convingător titlul. Cu 7,5 puncte, ea a acumulat cu un punct mai mult faţă de următoarele clasate.

Exclusiv Online - Audio: Cea mai dificilă partidă pe care Cristina Foişor consideră că a jucat-o în campionatul României 2013.

Cristina Foişor este la cel de-al 5-lea titlu de campioană şi la cel de-al treilea consecutiv.

Cu 2389 puncte ELO, Cristina Foişor ocupă locul doi în lista FIDE a jucătoarelor de şah din România, după Corina Peptan.

Constantin Lupulescu şi Cristina Foişor reuşesc să reitereze performanţa de acum trei ani, când tot amândoi au câştigat campionatele naţionale la şah.

Clasamentul complet al campionatului naţional de şah 2013, turneul feminin, poate fi găsit aici.


Etichete sahconstantin lupulescucristina foisorbaile olanesti

Articole cu teme similare:

Recomandarile editorului:

X

Candidaţii la preşedinţia Comisiei Europene participã la o dezbatere Eurovision, la Parlamentul European - Video Live