Pe scurt:
Ascultă Radio Romania ActualităţiAscultă Live Acum: M3 - MUZICA DE LA 3 Marţi, 28 Septembrie

Cele mai citite

Articole recente

Ştiri

Autor

Sorin Cealera, Constanța

21 Iulie 2021
Vizualizari: 311
Comentează add

Pe o platformă din Portul Constanţa a avut loc astăzi un exerciţiu de testare a planului de urgenţă al unei companii petroliere.

Constanța: Exercițiu în cazul declanșării unui dezastru în danele de petrol

sorin-cealera-constanta

Pe o platformă din Portul Constanţa a avut loc astăzi un exerciţiu de testare a planului de urgenţă al unei companii petroliere.

Au participat Inspectoratul pentru Situaţii de Urgenţă "Dobrogea" al judeţului Constanţa şi toate structurile profesioniste de intervenţie în situaţii de urgenţă.

Scenariul intervenției a propus o explozie în zona danelor de încărcare-descărcare ale companiei, urmată de un incendiu violent cu degajări mari de fum și gaze toxice.

Pe timpul desfășurării acțiunilor de intervenție pentru acordarea asistenței medicale de urgență și evacuarea persoanelor afectate de explozie a avut loc și cercetarea CBRN, pentru a stabili toxicitatea produselor de ardere, precum și raza în care acestea ar fi prezentat un pericol pentru populația aflată în proximitatea amplasamentului, cât și pentru mediu.

Comandantul acțiunii a solicitat în sprijin tehnică și personal specializat de la Serviciul Județean de Ambulanță, inspectoratele județene de jandarmi și poliție, Agenția pentru Protecția Mediului, Garda de Mediu și Direcția de Sănătate Publică.

În scenariu a fost inclus și un accident rutier cu victime posibil încarcerate, produs în incinta portului între un autoturism și o autoutilitară încărcată cu substanțe periculoase.

Forțele și mijloacele au fost coordonate în vederea gestionării concomitente a celor două situații de urgență.

Exercițiul a urmărit în principal perfecționarea exercitării managementului unitar al forțelor participante la intervenţie și verificarea capacității organizatorice și de comandă în situații complexe, în care sunt implicate structurile din cadrul sistemului național de management pentru situații de urgență de la nivel local și județean.


Etichete exercitiuportul constantacompanie petroliera,plan rosuisu(RS)cbrn

Articole cu teme similare:

Recomandarile editorului:

X

Candidaţii la preşedinţia Comisiei Europene participã la o dezbatere Eurovision, la Parlamentul European - Video Live