Pe scurt:
Ascultă Radio Romania ActualităţiAscultă Live Acum: CONTRACRONOMETRU Miercuri, 26 Februarie

Cele mai citite

Articole recente

Ştiri

Autor

Amalia Bojescu

22 Iunie 2018
Vizualizari: 542
Comentează add

Consiliul a stabilit 15 octombrie ca dată-limită până la care România trebuie să informeze despre măsurile adoptate pentru "a corecta o abatere bugetară semnificativă".

Consiliul Uniunii Europene preocupat de deficitul bugetar al României

amalia-bojescu

 

Consiliul Uniunii Europene a adoptat o decizie prin care constată din nou că România nu a reuşit să ia măsuri eficiente pentru a corecta o abatere bugetară semnificativă şi îi solicită măsuri urgente.

Este a treia recomandare pe care Consiliul o emite pentru România din iunie 2017, se arată într-un comunicat al instituţiei. Consiliul îi recomandă României să ia măsuri pentru a se asigura că o creştere nominală a cheltuielilor publice nete primare nu va depăşi  3,3 la sută în 2018 şi  5,1 la sută în 2019.

Aceasta va pune România pe calea de ajustare adecvată la obiectivul său bugetar pe termen mediu. Eventualele câştiguri neaşteptate ar trebui utilizate pentru reducerea deficitului, iar măsurile de consolidare bugetară ar trebui să asigure o îmbunătăţire durabilă, se mai spune în comunicat.

Consiliul a stabilit 15 octombrie ca dată-limită până la care România trebuie să informeze despre măsurile de răspuns la această recomandare. 


Etichete Consiliul Uniunii EuropeneUERomâniabugetdeficitexcedentarsustenabil

Articole cu teme similare:

Recomandarile editorului:

X

Candidaţii la preşedinţia Comisiei Europene participã la o dezbatere Eurovision, la Parlamentul European - Video Live