Pe scurt:
Ascultă Radio Romania ActualităţiAscultă Live Acum: LA DISPOZITIA DUMNEAVOASTRA Joi, 20 Iunie

Cele mai citite

Articole recente

Ştiri

Autor

Florin Lepădatu

11 Decembrie 2018
Vizualizari: 261
Comentează add

Consiliul Suprem de Apărare a Ţării se reuneşte marţi la Palatul Cotroceni, sub conducerea preşedintelui Klaus Iohannis.

Consiliul Suprem de Apărare a Ţării se reuneşte marţi

florin-lepadatu

 

Consiliul Suprem de Apărare a Ţării se reuneşte marţi la Palatul Cotroceni pentru discuţii legate de proiectele de înzestrare a Armatei şi de Planul naţional de priorităţi informative.

Detalii despre reuniunea CSAT ne oferă reporterul RRA, Carmen Gavrilă: "Principalele subiecte de pe agenda CSAT astăzi sunt înzestrarea armatei pentru perioada 2019 - 2028 şi Planul de misiuni şi operaţiuni în afara ţării, anul viitor.

Membrii CSAT vor analiza şi Planul naţional de priorităţi informative pentru 2019 şi programul de activitate al Consiliului de anul viitor şi vor fi dezbătute şi alte teme de actualitate în domeniul securităţii naţionale.

De exemplu, ministrul apărării, Gabriel Leş, a declarat că este posibil să fie nevoie să prezinte o informare referitoare la incidentul dintre Rusia şi Ucraina din Marea Azov.

După ce a făcut o prezentare similară în Comisia de apărare a Senatului, săptămâna trecută, referitor la incidentul dintre Rusia şi Ucraina, din Marea Azov, preşedintele Klaus Iohannis a spus deja că România este pregătită pentru orice scenariu şi pentru orice măsură şi a dat asigurări că pentru români nu există motive de îngrijorare."

Tot în legătură cu acest subiect, Uniunea Europeană a amânat luni adoptarea de noi sancţiuni la adresa Moscovei pentru a permite găsirea unei soluţii politice între Rusia şi Ucraina.

Subiectul a figurat pe agenda reuniunii de la Bruxelles a miniştrilor de externe din Uniunea Europeană.

La finalul discuţiilor, şefa diplomaţiei europene, Federica Mogherini, a afirmat că se aşteaptă ca Rusia să îi elibereze pe marinarii ucraineni, să înapoieze Ucrainei navele capturate şi să garanteze totodată Kievului trecerea prin strâmtoarea care leagă Marea Neagră de Marea Azov."


Etichete CSAT

Articole cu teme similare:

Recomandarile editorului:

X

Candidaţii la preşedinţia Comisiei Europene participã la o dezbatere Eurovision, la Parlamentul European - Video Live