Pe scurt:
Ascultă Radio Romania ActualităţiAscultă Live Acum: TOPUL NOSTRU ... MUZICA VOASTRĂ Duminică, 29 Mai

Cele mai citite

Articole recente

Ştiri

Autor

Radiojurnal

11 Iunie 2014
Vizualizari: 1063
Comentează add

Preşedintele CNS, Izsak Balazs, a solicitat UDMR un punct de vedere referitor la răspunsul dat de guvern menifestului privind autonomia Ţinutului Secuiesc.

Consiliul Naţional Secuiesc cere părerea UDMR privind autonomia

radiojurnal

Preşedintele Consiliului Naţional Secuiesc, Izsak Balazs. Foto: radiomureş.ro

România nu are niciun fel de obligaţie internaţională în ceea ce priveşte acordarea autonomiei teritoriale pe criterii etnice pentru minorităţile naţionale.

Acesta este răspunsul dat de guvern Consiliului Naţional Secuiesc, în urma depunerii la Prefectura Mureş a unui manifest privind autonomia Ţinutului Secuiesc, în data de 10 martie, după festivităţile de comemorare a secuilor martiri de la Târgu Mureş.

Preşedintele Consiliului Naţional Secuiesc, Izsak Balazs, a declarat miercuri că a solicitat şi UDMR un punct de vedere referitor la acest subiect.

"Considerăm că multe elemente din acest răspuns nu corespund cerinţelor normelor general acceptate ale dreptului internaţional şi nici obligaţiilor asumate de România. Desigur, trebuie să facem o analiză a acestui răspuns. Pentru aceasta, am înaintat câteva întrebări domnului Kelemen Hunor şi, cum primim răspunsurile de la domnia sa, vom ţine cont şi de răspunsurile domniei sale când redactăm această analiză a răspunsului Guvernului României" a spus Izsak Balazs. 


Etichete ştiri centruTârgu Mureşautonomiecriterii etniceCNSIzsak BalazsUDMRguvern

Articole cu teme similare:

Recomandarile editorului:

X

Candidaţii la preşedinţia Comisiei Europene participã la o dezbatere Eurovision, la Parlamentul European - Video Live