Pe scurt:
Ascultă Radio Romania ActualităţiAscultă Live Acum: MATINAL - continuare Luni, 27 Mai

Cele mai citite

Articole recente

Ştiri

Autor

Florin Lepădatu

12 Martie 2018
Vizualizari: 691
Comentează add

La Bucureşti s-a încheiat duminică Consiliul Naţional al PNL, la care liberalii au decis să-l susţină pe preşedintele Klaus Iohannis pentru un nou mandat la viitoarele alegeri.

Consiliul Naţional al PNL

florin-lepadatu

 

La Bucureşti s-a încheiat duminică Consiliul Naţional al PNL, la care liberalii au decis să-l susţină pe preşedintele Klaus Iohannis pentru un nou mandat la viitoarele alegeri prezidenţiale şi de asemenea, să-l desemneze pe preşedintele partidului, Ludovic Orban, pentru funcţia de premier.

Amalia Bojescu a urmărit lucrările de la Palatul Parlamentului: "Propunerea de desemnare a lui Klaus Iohannis drept candidat la funcţia de preşedinte al României din partea PNL a fost votată favorabil de 793 de liberali.

Liderul PNL, Ludovic Orban, a fost desemnat candidat al partidului pentru funcţia de premier, cu 685 de voturi pentru.

Au fost adoptate în unanimitate şi două rezoluţii, una privind criteriile de evaluare a filialelor locale, iar cealaltă, referitoare la strategia PNL de deschidere către societate.

În Parlament, PNL va monitoriza în continuare activitatea Guvernului şi va sancţiona derapajele actualului guvern, prin moţiuni simple, dar şi printr-o moţiune de cenzură.

PNL este singurul partid din opoziţie care poate prelua guvernarea, spunea prim-vicepreşedintele partidului, Raluca Turcan.

Raluca Turcan: "USR, foarte mulţi dintre ei, sunt oameni în regulă, muncitori, inteligenţi, însă, ca şi structură politică, sunt încă debusolaţi şi nu au responsabilitatea deciziei politice la nivel naţional.

PMP, colaborăm cu ei în Parlament, pe acţiuni punctuale, însă trebuie să recunoaştem că nu au oameni care să urmărească măsură lângă măsură şi să asigure o decizie politică solidă.

Aşadar, suntem singura formaţiune politică care poate să schimbe destinul României."

Preşedintele PNL, Ludovic Orban, a anunţat că liberalii vor veni cu un program de guvernare responsabil, bazat pe analize serioase şi studii de impact.

Liderul PNL le-a spus liberalilor că începând de astăzi, partidul este în ofensivă şi le-a cerut reprezentanţilor în teritoriu să se implice mai mult în activitatea organizaţiilor şi să sancţioneze acţiunile actualei puteri."


Etichete PNLLudovic Orban

Articole cu teme similare:

Recomandarile editorului:

X

Candidaţii la preşedinţia Comisiei Europene participã la o dezbatere Eurovision, la Parlamentul European - Video Live