Pe scurt:
Ascultă Radio Romania ActualităţiAscultă Live Acum: OBIECTIV, ROMÂNIA (continuare) Luni, 03 August

Cele mai citite

Articole recente

Ştiri

Autor

Radiojurnal

17 Septembrie 2018
Vizualizari: 438
Comentează add

Consiliul Naţional al Întreprinderilor Mici şi Mijlocii critică proiectul noii legi a pensiilor estimând că, dacă va intra în vigoare, va perturba semnificativ economia.

Consiliul Naţional al IMM-urilor critică proiectul de lege a pensiilor

radiojurnal

 

Consiliul Naţional al Întreprinderilor Mici şi Mijlocii critică proiectul noii legi a pensiilor, estimând că dacă va intra în vigoare va perturba semnificativ economia şi va duce la o creştere serioasă a inflaţiei.
 
Preşedintele de onoare al Consiliului, Ovidiu Nicolescu, a declarat că dacă legea va fi aplicată în forma actuala pensiile vor creşte cu aproape 80% în trei ani, ceea ce nu ar putea suporta nicio economie din lume.   
 
"Această lege subminează stabilitatea și sustenabilitatea economiei românești. E ca o bombă atomică pusă în economie. Dacă se aplică, în anul 2020 o să avem un puseu inflaționist de minimum 15%, o să avem o creștere a deficitului balanței de plăți cu cel puțin o jumătate din această sumă, în jur de 5 miliarde de euro, o să se deterioreze criteriile de convergență și nu o să putem să mai intrăm în Zona Euro încă nu știu câți ani, până se vor putea reface, dacă se vor putea reface", a declarat Ovidiu Nicolescu, preşedinte de onoare al Consiliului Naţional al Întreprinderilor Mici şi Mijlocii. 
 
Reprezentanţii Consiliului Naţional al IMM-urilor mai susţin că pentru acest proiect nu au fost făcute analize de impact şi că este necesară identificarea unor soluţii de creştere sustenabilă a pensiilor, fără creşterea contribuţiilor angajatorilor şi fară mărirea taxelor şi impozitelor.

Etichete Ovidiu NicolescupensiiCNIMMbaniinflaţietaxeimpozite

Articole cu teme similare:

Recomandarile editorului:

X

Candidaţii la preşedinţia Comisiei Europene participã la o dezbatere Eurovision, la Parlamentul European - Video Live