Pe scurt:
Ascultă Radio Romania ActualităţiAscultă Live Acum: CA PE ROATE Duminică, 22 Mai

Cele mai citite

Articole recente

Ştiri

Autor

Radiojurnal

11 Martie 2021
Vizualizari: 472
Comentează add

Consiliul Național al Elevilor cere fiscalizarea meditațiilor și amendarea profesorilor care nu declară aceste surse de venit.

Consiliul Național al Elevilor cere fiscalizarea meditațiilor

radiojurnal

 Foto: Arhivă.

Consiliul Național al Elevilor cere ministerelor Finanțelor, Educației, Afacerilor Interne și Justiției să ia toate măsurile pentru a fiscaliza meditațiile și a-i amenda pe profesorii care nu declară aceste surse de venit.

Meditațiile reprezintă în România o adevărată industrie, consideră Consiliul, și multe cadre didactice organizează meditații cu elevi de la clasă, fapt care generează un vădit conflict de interese.

Numărul profesorilor care în 2019 au declarat că obțin venituri suplimentare din meditații a reprezentat puțin peste 2% din total, dar un raport al Ministerului Educației, de anul trecut, arată că aproape jumătate dintre elevii de clasa a VIII-a și a XII-a merg la meditații.

Nedeclararea unor venituri reprezintă evaziune fiscală, iar dascălii a căror atitudine reprezintă un reper moral pentru copii nu trebuie să recurgă la astfel de practici - afirmă Consiliul Național al Elevilor.


Etichete (ii)elevicerere

Articole cu teme similare:

Recomandarile editorului:

X

Candidaţii la preşedinţia Comisiei Europene participã la o dezbatere Eurovision, la Parlamentul European - Video Live