Pe scurt:
Ascultă Radio Romania ActualităţiAscultă Live Acum: Matinal (Continuare) Joi, 01 Octombrie

Cele mai citite

Articole recente

Ştiri

Autor

Radiojurnal

25 Iunie 2015
Vizualizari: 1261
Comentează add

Vicepreședintele Consiliului Investitorilor Străini a spus că o taxă pe valoare adăugată diferenţiată este o măsură care se întâlneşte în multe state dezvoltate.

Consiliul Investitorilor Străini despre noile reduceri de TVA

radiojurnal

Arhivă Foto: Ionut Iamandi.

Consiliul Investitorilor Străini a anunţat, astăzi, că salută recentele reduceri de taxe operate de autorităţile române.

Vicepreşedintele organismului, Daniel Anghel, a declarat, la o întâlnire cu presa, că o taxă pe valoare adăugată diferenţiată este o măsură care se întâlneşte în multe state dezvoltate.

Mai mult, a adăugat el, România se află între ţările în care taxa pe valoarea adăugată figura la un nivel foarte ridicat.

"România nu stă bine pe zona de colectare în materie de TVA. Colectăm mai bine de 50% din TVA-ul estimat pe care am putea să îl colectăm. Noi am salutat, spre exemplu, şi reducerea cotei de TVA la 9% la produse alimentare. Dacă reducem TVA-ul la 19% trebuie ca această măsură să fie una sustenabilă, pe termen mediu şi lung.

"Ne dorim ca politica fiscală şi mediul fiscal să fie unul cât mai predictibil şi transparent. Nu ne dorim ca peste un an sau peste doi ani de zile întreaga politică fiscală să fie din nou schimbată", a spus Daniel Anghel.

Codul Fiscal a fost adoptat, ieri, de Parlament. Principala măsură vizează reducerea TVA de la 24 la 19% de la 1 ianuarie.

De asemenea, recent a intrat în vigoare reducerea TVA la 9% pentru produsele alimentare, pentru băuturile nealcoolice şi pentru serviciile de alimentaţie publică.


Etichete Consiliul Investitorilor Străinireduceri de taxeDaniel AnghelTVApolitica fiscalaParlamentalimente

Articole cu teme similare:

Recomandarile editorului:

X

Candidaţii la preşedinţia Comisiei Europene participã la o dezbatere Eurovision, la Parlamentul European - Video Live