Pe scurt:
Ascultă Radio Romania ActualităţiAscultă Live Acum: COLECTIA DE MUZICĂ - OMUL CU CHITARA Sâmbătă, 22 Februarie

Cele mai citite

Articole recente

Ştiri

Autor

Florin Lepădatu

13 Decembrie 2019
Vizualizari: 497
Comentează add

Preşedintele Klaus Iohannis consideră că victoria conservatorilor în alegerile legislative de joi din Marea Britanie este de bun augur pentru românii care trăiesc în Regatul Unit.

Consiliul European de iarnă

florin-lepadatu

 Foto arhivă

Preşedintele Klaus Iohannis consideră că victoria conservatorilor în alegerile legislative de joi din Marea Britanie este de bun augur pentru românii care trăiesc în Regatul Unit.

Într-o declaraţie făcută înaintea Consiliului European de iarnă, preşedintele a vorbit şi despre progresele României în ceea ce priveşte combaterea schimbărilor climatice.

Ne aflăm acum în legătură directă cu trimisul nostru special la Bruxelles, care a ascultat declaraţiile preşedintelui şi ne spune mai multe.

Bună dimineaţa, Oana Bâlă.

Reporter Oana Bâlă: "Bună dimineaţa!

Şefii de stat şi de guvern din ţările membre au dezbătut, ieri, în prima zi a reuniunii, obţinerea neutralităţii climatice pentru Uniunea Europeană până în anul 2050, însă nu a existat unanimitate, iar discuţiile vor fi reluate anul viitor.

Preşedintele Klaus Iohannis a explicat că nivelul de emisii de dioxid de carbon va fi atât de redus, încât nu se vor mai produce schimbări climatice şi a adăugat că România stă destul de bine în ceea ce priveşte atingerea acestui obiectiv.

În ceea ce priveşte cadrul financiar multianual, liderii europeni au decis să predea pregătirea bugetului preşedinţiei Consiliului European.

Şeful statului a făcut referire şi la alegerile din Marea Britanie şi şi-a exprimat mulţumirea faţă de rezultat, fiindcă există o majoritate clară care, cel mai probabil, va finaliza Brexitul cu acord.

Rezultatul este bun şi pentru românii din Marea Britanie, a mai spus preşedintele Klaus Iohannis, şi a menţionat că acordul le oferă drepturi semnificative şi îi protejează."


Etichete UECE

Articole cu teme similare:

Recomandarile editorului:

X

Candidaţii la preşedinţia Comisiei Europene participã la o dezbatere Eurovision, la Parlamentul European - Video Live