Pe scurt:
Ascultă Radio Romania ActualităţiAscultă Live Acum: CONTRACRONOMETRU Vineri, 19 Octombrie

Cele mai citite

Articole recente

Ştiri

Autor

Radiojurnal

23 Decembrie 2017
Vizualizari: 568
Comentează add

Consiliul de Securitate al ONU a impus în unanimitate restricţionarea drastică a livrărilor de petrol în Coreea de Nord.

Consiliul de Securitate al ONU, noi sancțiuni împotriva Coreei de Nord

radiojurnal

Consiliul de Securitate al Naţiunilor Unite a impus în unanimitate restricţionarea drastică a livrărilor de petrol în Coreea de Nord, pentru a descuraja Phenianul să avanseze cu programul său militar.

Rezoluţia a fost votată la propunerea Statelor Unite, iar ambasadorul american la ONU, Nikki Haley a declarat că este un mesaj fără echivoc trimis Coreei de Nord, că orice sfidare a comunităţii internaţionale va fi urmată de noi pedepse.


Nikki Haley: Rezoluţia de azi reduce cu 89% posibilitatea regimului Kim de a importa benzină, motorină şi alte produse rafinate din petrol şi dacă regimul nord-coreean va efectua un alt test nuclear sau balistic, această rezoluţie permite Consiliului de Securitate să ia şi alte măsuri.

Realizator: În încercarea de a limita accesul Phenianului la valută, rezoluţia interzice exporturile nord-coreene de maşini şi echipamente electrice şi le impune cetăţenilor nord-coreeni, care lucrează în străinătate, să se repatrieze în cel mult un an.

Potrivit BBC, China şi Rusia, principalii parteneri comerciali ai regimului nord-coreean, au votat în favoarea documentului.

Este însă a zecea rezoluţie a Consiliului de Securitate care impune sancţiuni Coreei de Nord, fără ca precedentele să-l fi convins pe liderul Kim Jong-un să renunţe la programul nuclear.


Etichete Consiliul de Securitate al ONUrestricţionarea drastică a livrărilor de petrolCoreea de Nordphenianusanikki haleychinarusia

Articole cu teme similare:

Recomandarile editorului:

X

Candidaţii la preşedinţia Comisiei Europene participã la o dezbatere Eurovision, la Parlamentul European - Video Live