Pe scurt:
Ascultă Radio Romania ActualităţiAscultă Live Acum: DESCHIS IN WEEK-END (continuare) Duminică, 19 Mai

Cele mai citite

Articole recente

Ştiri

Autor

Radiojurnal

24 Februarie 2018
Vizualizari: 405
Comentează add

Într-o rezoluţie adoptată în unanimitate, Consiliul de Securitate al Naţiunilor Unite cere un armistiţiu umanitar în Siria pentru cel puţin 30 de zile consecutive

Consiliul de Securitate al ONU cere armistiţiu umanitar în Siria

radiojurnal

 

Consiliul de Securitate al Naţiunilor Unite cere, într-o rezoluţie adoptată în unanimitate, un armistiţiu umanitar în Siria pentru cel puţin 30 de zile consecutive şi o ridicare imediată a asediului mai multor zone locuite. Încetarea focului nu vizează grupările teroriste şi ar urma să permită acordarea de ajutoare şi evacuarea celor bolnavi şi răniţi.

Aviaţia şi artileria siriană continuau să atace, aseară târziu, enclava rebelă Ghouta de Est, din apropierea capitalei, Damasc. Bilanţul ultimei săptămâni de bombardamente a ajuns la peste 500 de civili morţi şi peste 2 mii 400 de răniţi, iar enclava se confruntă cu o lipsă acută de medicamente, alimente, apă şi curent electric, informează corespondenta noastră, Doina Saiciuc.  

Turcia a salutat, într-un comunicat dat publicităţii în această dimineaţă la Ankara, rezoluţia Consiliului de Securitate al ONU care cere un armistiţiu umanitar de 30 de zile pe întreg teritoriul Siriei, transmite Reuters.

Anterior, şi principalele facţiuni rebele din enclava asediată de lângă Damasc, Ghouta de Est, au salutat, în comunicate separate, rezoluţia ONU şi s-au angajat să protejeze convoaiele umanitare.

Grupările Jaish al-Islam şi Failaq al-Rahman spun că vor respecta încetarea focului, dar că vor răspunde la orice încălcare a acesteia de către guvernul sirian şi aliaţii acestuia. Ghouta de Est a fost vizată, în cursul săptămânii, de unul din cele mai distrugătoare bombardamente ale regimului Assad din cei şapte ani de asediu a enclavei.

 

Etichete ONUSiriaGhoutaDamascJaish al-IslamFailaq al-RahmanAssad

Articole cu teme similare:

Recomandarile editorului:

X

Candidaţii la preşedinţia Comisiei Europene participã la o dezbatere Eurovision, la Parlamentul European - Video Live