Pe scurt:
Ascultă Radio Romania ActualităţiAscultă Live Acum: DOCUMENTARELE RRA (R) Vineri, 19 August

Cele mai citite

Articole recente

Ştiri

Autor

Radiojurnal

7 Ianuarie 2018
Vizualizari: 903
Comentează add

Şase companii au fost amendate de Consiliul Concurenţei pentru încheierea a două înţelegeri anticoncurenţiale pe piaţa comercializării contoarelor.

Consiliul Concurenței: Şase companii, amendate cu 73 de milioane de lei

radiojurnal

Şase companii au fost amendate de Consiliul Concurenţei cu 73 de milioane de lei, aproximativ 15,8 milioane de euro, pentru încheierea a două înţelegeri anticoncurenţiale pe piaţa comercializării contoarelor şi echipamentelor conexe pentru măsurarea energiei electrice, a anunţat, astăzi într-un comunicat autoritatea de concurenţă.

O altă firmă a scăpat de amendă pentru că a făcut apel la programul de clemenţă, aducând dovezi privind existenţa faptelor anticoncurenţiale.

Inspectorii de concurenţă au constatat că în perioada noiembrie 2008 - septembrie 2015, şapte companii au stabilit modul în care urmau să participe la licitaţiile organizate de EON, Enel, CEZ şi Electrica, astfel încât să nu se suprapună şi fiecare dintre participanţi să câştige contracte de furnizare de echipamente cu eforturi minime.

Din cauza înţelegerilor anticoncurenţiale, a crescut artificial preţul de achiziţie pentru respectivele echipamente şi în final, consumatorii au plătit facturi mai mari la energia electrică.

Într-o altă înţelegere două firme au convenit să-şi împartă licitaţiile organizate de Electrica Muntenia Nord şi Electrica Transilvania Sud pentru atribuirea contractelor de lucrari de modernizare a contorizarii energiei electrice la blocurile de locuinte din zona de activitate a filialelor respective, în perioada octombrie 2010 – iulie 2012.


Etichete companii amendateconsiliul concurenteiintelegeri anticoncurentialecontoare electricemasurarea energie electriceeonenelcezelectrica

Articole cu teme similare:

Recomandarile editorului:

X

Candidaţii la preşedinţia Comisiei Europene participã la o dezbatere Eurovision, la Parlamentul European - Video Live