Pe scurt:
Ascultă Radio Romania ActualităţiAscultă Live Acum: NOAPTE BUNĂ, COPII! Miercuri, 12 Decembrie

Cele mai citite

Articole recente

Ştiri

Autor

Iulian Olescu

23 Noiembrie 2017
Vizualizari: 1777
Comentează add

Preşedintele Consiliului Concurenţei, Bogdan Chiriţoiu, a negat că ar fi spus că mărirea preţurilor se datorează creşterii deficitului bugetar

Consiliul Concurenţei investighează creşterea preţurilor la ouă

iulian-olescu

 

Preşedintele Consiliului Concurenţei, Bogdan Chiriţoiu, declară că afirmaţiile sale cu privire la creşterea preţurilor la ouă, despre care ministrul agriculturii spunea că reprezintă un atac asupra ţării, au fost interpretate greşit.

Petre Daea, l-a mai acuzat pe preşedintele Consiliului Concurenţei, că nu se implică să vadă ce se întâmplă şi că a prezentat date şi analize superficiale. Bogdan Chiriţoiu dă însă asigurări că instituţia pe care o conduce acţionează în sprijinul consumatorilor şi neagă acuzaţiile ministrului agriculturii.

Bogdan Chiriţoiu: "Ceea ce am spus eu este că o creştere de 50% la anumite produse, cum vedem la ouă, nu se poate explica doar prin efectul macroeconomic al deficitului bugetar, deficitului comercial şi al deprecierii cursului.

Deci, aceste elemente există. Ele generează o creştere moderată a preţului, cea pe care o vedem de 3% . Octombrie 2017 faţă de 2016, aceea este o creştere moderată a preţurilor şi ea se leagă de aceste variabile macroeconomice.

Creşterea mare la unele produse, cum e la ouă, nu are legătură cu aceste variabile."

Consiliul Concurenţei a declanşat o investigaţie pe marginea creşterii preţurilor la ouă şi alte alimente, a amintit Bogdan Chiriţoiu. Dacă vor fi constatate comportamente incorecte sau ilegale ale unor factori economici din România, aceştia vor fi sancţionaţi, transmite redactorul RRA Iulian Olescu.


Etichete Consiliul ConcurenţeiBogdan Chiriţoiuministrul agriculturiiPetre Daeacreşterea preţurilor

Articole cu teme similare:

Recomandarile editorului:

X

Candidaţii la preşedinţia Comisiei Europene participã la o dezbatere Eurovision, la Parlamentul European - Video Live