Pe scurt:
Ascultă Radio Romania ActualităţiAscultă Live Acum: PERSPECTIVE Duminică, 07 Martie

Cele mai citite

Articole recente

Ştiri

Autor

Radiojurnal

31 Martie 2020
Vizualizari: 350
Comentează add

Consiliul Concurenţei anunță că nu va mai face controale inopinate în această perioadă.

Consiliul Concurenţei: Fără controale inopinate în această perioadă

radiojurnal

Președintele Consiliului Concurenței, Bogdan Chirițoiu, în studioul Radio România Actualități. Foto: Arhivă

Consiliul Concurenţei nu va mai face controale inopinate în această perioadă, spune președintele instituției, Bogdan Chirițoiu.

El precizează că până în acest moment, autoritatea de concurență nu a primit nicio sesizare pentru abuz de poziţie dominant în actualul context al crizei.

Cât privește plafonarea prețurilor, Bogdan Chiriţoiu a explicat că instituțiile trebuie să își facă datoria şi să controleze agenții economici.

Bogdan Chiriţoiu: Sunt o serie de pârghii legale pe care le are statul ca să intervină în acest fenomen, care, moral, este absolut respingător. Nu are cum să ne placă aşa ceva. Că o activitate nu e neapărat ilegală, ok, dar nici nu trebuie să spunem acum ce minunată e. Genul asta de comportament speculativ este ilegal, avem numai aceste pârghii pe care le ştiu, ale poliţiei. Noi, ca să putem aplica sancţiuni, trebuie să vedem fie un abuz de poziţie dominant, deci o companie foarte mare care creşte nejustificat prețurile, fie trebuie să vedem un comportament coordonat cumva. Exemplul cel mai clar de speculă şi de comportament comercial respingător mi se pare creșterea prețului la produse medicale.


Etichete (ii)consiliuconcurentacontroale

Articole cu teme similare:

Recomandarile editorului:

X

Candidaţii la preşedinţia Comisiei Europene participã la o dezbatere Eurovision, la Parlamentul European - Video Live