Pe scurt:
Ascultă Radio Romania ActualităţiAscultă Live Acum: DIMINEŢI ... CU SOARE - continuare Duminică, 26 Mai

Cele mai citite

Articole recente

Ştiri

Autor

Florin Lepădatu

18 Februarie 2019
Vizualizari: 251
Comentează add

Ministrul afacerilor externe, Teodor Meleşcanu, va participa luni la Consiliul Afaceri Externe de la Bruxelles.

Consiliul Afaceri Externe de la Bruxelles

florin-lepadatu

 

Ministrul afacerilor externe, Teodor Meleşcanu, va participa luni la Consliul Afaceri Externe de la Bruxelles.

Despre agenda reuniunii, Carmen Gavrilă: "Pe agenda reuniunii este şi o evaluare în detaliu a situaţiei din Ucraina, inclusiv în contextul alegerilor prezidenţiale şi parlamentare care vor avea loc anul acesta la finalul lui martie şi în toamnă.

Miniştrii de externe vor analiza şi stadiul reformelor interne şi situaţia de securitate din Ucraina.

De asemenea, miniştrii vor discuta despre Siria, mai ales ca luna viitoare va avea loc la Bruxelles a treia conferinţă europeană privind viitorul Siriei.

Trebuie spus că România susţine implicarea Uniunii în eforturile de reconstrucţie în Siria înainte să fie finalizat procesul politic prin care sirienii vor decide ce fel de guvernare să aibă ţara, asta în condiţiile în care unele state membre vor ca Uniunea să stea de o parte până va fi clarificată situaţia politică în Siria, mai ales că acum contextul de securitate se complică din cazul retragerii americane din zonă decisă de preşedintele Donald Trump.

Miniştrii vor analiza şi ultimele evoluţii în criza politică din Venezuela şi rezultatele primei reuniuni a Grupului internaţional de contact pentru Venezuela.

Este prevazut ca reuniunea să se încheie cu o serie de decizii şi concluzii inclusiv în ceea ce priveşte situaţia din Yemen.

Diplomaţia în domeniul schimbărilor climatice, dar şi priorităţile pe acest an ale UE în cadrul ONU în materie de drepturile omului.

Marţi, la Consiliul Afaceri Generale, prezidat de ministrul pentru afaceri europene, George Ciamba, miniştrii din statele membre vor pregăti agenda pentru Consiliul European din 21 şi 22 martie."


Etichete Preşedinţia română a Consiliului UECEUE

Articole cu teme similare:

Recomandarile editorului:

X

Candidaţii la preşedinţia Comisiei Europene participã la o dezbatere Eurovision, la Parlamentul European - Video Live