Pe scurt:
Ascultă Radio Romania ActualităţiAscultă Live Acum: DESCHIS IN WEEK-END (continuare) Duminică, 26 Mai

Cele mai citite

Articole recente

Ştiri

Autor

Florin Lepădatu

19 Februarie 2019
Vizualizari: 240
Comentează add

Consiliul Afaceri Europene s-a încheiat, luni, la Bruxelles.

Consiliul Afaceri Europene

florin-lepadatu

 

Consiliul Afaceri Europene s-a încheiat, luni, la Bruxelles, cu adoptarea unor concluzii privind integritatea teritorială şi suveranitatea Yemenului, priorităţile Uniunii la ONU vizând drepturile omului, dar şi chestiuni legate de schimbările climatice.

Pe agendă au figurat şi situaţiile din Ucraina, Siria şi Venezuela.

Ministrul de externe Teodor Meleşcanu s-a referit şi la procedura de alegere a procurorului şef european, post pentru care fosta şefă a DNA, Laura Codruţa Kövesi, a fost selectată alături de alţi doi candidaţi.

Cu detalii, trimisul nostru Carmen Gavrilă: "Teodor Meleşcanu a spus că aşteaptă în curând de la ministrul justiţiei o recomandare de mandat în ce priveşte candidatura fostului şef al DNA, Codruţa Kövesi, pentru conducerea viitoarei instituţii a procurorului european.

Procedura presupune ca ministrul justiţiei să emită o recomandare la Ministerul de Externe şi la premier, în baza căruia să fie adoptat mandatul de vot al României, mandat care va fi pus în aplicare de ambasadorul nostru la Bruxelles.

Votul presupune ca fiecare stat membru să propună o ordine de prioritate în preferinţe a celor trei candiaţi, aflaţi acum în cursă.

Acelaşi lucru l-ar face în paralel Parlamentul European, iar, la final, cele două poziţii urmează să fie negociate între Consiliu şi Legislativ, până la sfârşitul lunii viitoare."


Etichete UECEPreşedinţia Consiliului UE

Articole cu teme similare:

Recomandarile editorului:

X

Candidaţii la preşedinţia Comisiei Europene participã la o dezbatere Eurovision, la Parlamentul European - Video Live