Pe scurt:
Ascultă Radio Romania ActualităţiAscultă Live Acum: TEATRU NAŢIONAL RADIOFONIC Luni, 14 Octombrie

Cele mai citite

Articole recente

Ştiri

Autor

Ramona Alexandrescu

30 Iunie 2014
Vizualizari: 1280
Comentează add

Un proiect lansat în Bucureşti şi Ilfov urmăreşte atragerea pe piaţa muncii a persoanelor inactive şi a celor care au părăsit timpuriu şcoala.

Consiliere gratuită pentru angajare pentru sute de bucureşteni

ramona-alexandrescu

Foto: Arhivă Agerpres

Peste 320 de bucureşteni şi ilfoveni în căutarea unui loc de muncă vor beneficia gratuit de servicii de consiliere şi susţinere.

Aproape jumătate dintre angajatorii din România întâmpină, la rândul lor, dificultăţi în găsirea candidatilor potriviţi pentru posturile vacante.

Cei mai căutaţi sunt meseriaşii calificaţi. Proiectul "Califică-te pentru o şansă reală pe piaţa muncii", valabil până la sfârşitul lunii septembrie anul viitor, urmăreşte atragerea persoanelor inactive şi a celor care au părăsit timpuriu şcoala - după cum a precizat managerul său, Simona Carobene.

"Proiectul are în vedere nişte cursuri de formare profesională. Acestea sunt cursuri pentru aproape 300 de persoane, într-un an jumate.

"Este un proiect integrat, noi oferim servicii pentru muncă, nu numai cursuri profesionale, avem servicii de informare, de orientare şi de mediere pentru locuri de muncă. Este o posibilitate pentru angajarea pe piaţa muncii.

"Datorită acestor raporturi cu firme, dacă persoana este formată, putem efectiv să oferim un contact direct. Este o facilitate pentru interviuri şi odată angajat, să fie sprijinit în primele luni de serviciu", spune Simona Carobene.


Etichete consiliereangajareşomermuncăangajatorSimona Carobene

Articole cu teme similare:

Recomandarile editorului:

X

Candidaţii la preşedinţia Comisiei Europene participã la o dezbatere Eurovision, la Parlamentul European - Video Live