Pe scurt:
Ascultă Radio Romania ActualităţiAscultă Live Acum: VATRA LUMINOASĂ Sâmbătă, 28 Mai

Cele mai citite

Articole recente

Ştiri

Autor

Florin Lepădatu

27 Ianuarie 2022
Vizualizari: 306
Comentează add

Gândul la un război între Rusia și Ucraina este «inacceptabil», declară un reprezentant al Ministerului rus de Externe.

”Considerăm inacceptabil gândul unui război între popoarele noastre”

florin-lepadatu

 Foto: Arhivă.

Un purtător de cuvânt al Ministerului rus de Externe a declarat joi că până și gândul referitor la izbucnirea unui război între Rusia și Ucraina este "inacceptabil", aceasta fiind cea mai recentă afirmație dintr-o serie de declarații oficiale menite să risipească îngrijorările legate de o posibilă invazie rusă.

"Am declarat deja în repetate rânduri că țara noastră nu intenționează să atace pe nimeni. Considerăm inacceptabil chiar și gândul unui război între popoarele noastre", a declarat Alexei Zaitsev, purtătorul de cuvânt al ministerului.

Rusia, care a anexat Crimeea din Ucraina în 2014 și a susținut o insurgență în estul Ucrainei, și-a consolidat forțe pe teritoriul său, în apropiere de Ucraina și de țara vecină, Belarus.

Kievul respinge versiunea Rusiei, conform căreia conflictul separatist din estul Ucrainei este un război civil care nu are nimic de-a face cu Moscova, afirmând că Rusia îi sprijină pe separatiști cu forțe sub acoperire, aflate pe teren, notează REUTERS citată de RADOR.


Etichete ucraina

Articole cu teme similare:

Recomandarile editorului:

X

Candidaţii la preşedinţia Comisiei Europene participã la o dezbatere Eurovision, la Parlamentul European - Video Live