Pe scurt:
Ascultă Radio Romania ActualităţiAscultă Live Acum: ŞTIRI (politice, economice, sociale, culturale * Meteo * Sport) Vineri, 05 Martie

Cele mai citite

Articole recente

EuranetPlus

Autor

George Nuţă

31 Decembrie 2015
Vizualizari: 400
Comentează add

Domnul Mihai Zota este director tehnic în cadrul Fundaţiei Carpathia, este invitatul nostru de astăzi, şi o să-l rugăm să ne spună în ce stadiu a ajuns acest proiect.

Conservarea ariilor naturale protejate Conservarea ariilor naturale protejate - Conține audio

george-nuta

Fundaţia Carpathia a demarat un proiect deosebit de interesant care, la început, s-a bucurat de neîncredere, dar acum, iată, a prins contur.

Domnul Mihai Zota este director tehnic în cadrul Fundaţiei Carpathia, este invitatul nostru de astăzi, şi o să-l rugăm să ne spună în ce stadiu a ajuns acest proiect.

Audio: Europa verde. Euranet Plus.

Mihai Zota: În acest moment, sunt circa 16 mii de hectare de păduri achiziţionate în scopul conservării.

Reporter
: În ce zone?

Mihai Zota: Rucăr, Câmpulung, respectiv Masivele Iezer, Păpuşa, Comisul şi Piatra Craiului. Există şi o a doua parte a proiectului, unde s-au achiziţionat aproape cinci mii de hectare de pădure în Masivul Leaota.

Reporter: Care este scopul achiziţionării acestor suprafeţe de pădure?

Mihai Zota: Nu o vindem, pădurea este cumpărată în scopul de a fi conservată, prin achiziţionarea şi practic trecerea pădurii la Fundaţia Conservation Carpathia. Nici nu se mai poate vinde, în caz că se întâmplă ceva cu fundaţia. Trebuie să treacă la o organizaţie de conservare a naturii, deci care are un scop similar cu Fundaţia Conservation Carpathia.

Reporter:
Cum reuşiţi să gestionaţi acest fond pentru a respecta condiţiile de mediu, pentru a conserva fauna şi flora? Ce faceţi concret acolo?

Mihai Zota
: Păzim aceste proprietăţi cumpărate, lucru care nu este chiar uşor. Avem un fond de vânătoare pe care l-am luat la licitaţie, cu asociaţia noastră de vânătoare. Este vorba de fondul 21 Izvoarele Dâmboviţei, unde sigur luăm toate măsurile de protejare a faunei sălbatice pe care nu o vânăm - lucru care este poate un pic greu de înţeles, dar milioane de ani natura a putut să-şi poarte de grijă singură, cu condiţia ca aceste suprafeţe naturale să fie suficient de mari ca să poată să evolueze singure.


Etichete Euranet PlusUniunea EuropeanaComisia EuropeanaBruxellesConservarea ariilor naturale protejateFundaţia Carpathia

X

Candidaţii la preşedinţia Comisiei Europene participã la o dezbatere Eurovision, la Parlamentul European - Video Live