Pe scurt:
Ascultă Radio Romania ActualităţiAscultă Live Acum: OBIECTIV, ROMÂNIA Marţi, 24 Noiembrie

Cele mai citite

Articole recente

Ştiri

Autor

Sorin Moţatu

1 August 2011
Vizualizari: 1751
Comentează add

Preşedintele Barack Obama spune că democraţii şi republicanii au ajuns la un acord privind creşterea cu 2.100 de miliarde de dolari a plafonului de îndatorare a Statelor Unite, evitând intrarea în incapacitate de plată.

Consens privind majorarea plafonului datoriei SUA

sorin-motatu

Preşedintele Barack Obama. Foto: Reuters.

Casa Albă şi liderii Congresului de la Washington au ajuns pe ultima sută de metri la un acord în vederea reducerii deficitului Statelor Unite pentru a evita intrarea în incapacitate de plată a ţării, transmite BBC.

Potrivit informaţiilor prezentate de presa americană, acordul prevede creşterea cu 2.100 de miliarde de dolari a plafonului de îndatorare a statului american şi o reducere a cheltuielilor bugetare pe o perioadă de 10 ani.

Preşedintele Barack Obama a anunţat în cursul noptii că proiectul de lege va fi votat în următoarele zile în Camera Reprezentanţilor şi în Senat:

"Liderii ambelor partide din ambele camere ale Congresului au ajuns la un acord în vederea reducerii deficitului şi pentru a se evita intrarea în încetare de plăţi a ţării.

"Intrarea în incapacitate de plată ar fi avut un efect devastator asupra economiei noastre", a afirmat liderul de la Casa Albă.

Un comitet special, compus atât din republicani, cât şi din democraţi din Congres urmează să stabilească noi reduceri de cheltuieli ce se vor ridica la 1.500 de miliarde de dolari pe 10 ani, care se adaugă celor 1.000 de miliarde de dolari, reduceri deja decise în prima fază a acordului, transmite France Presse.

Comitetul special va trebui să identifice posibile reduceri suplimentare de 1.500 de miliarde până la 23 noiembrie.

Întregul Congres urmează apoi să îşi dea aprobarea până la 23 decembrie.

Anunţul preşedintelui american a fost primit pozitiv de pieţele financiare şi bursiere, care au avut creşteri semnificative în deschiderea şedinţelor de tranzacţionare.

Şi dolarul american a câştigat teren în faţa yenului japonez.


Etichete deficit Casa AlbăCongresplafoncheltuieli

Articole cu teme similare:

Recomandarile editorului:

X

Candidaţii la preşedinţia Comisiei Europene participã la o dezbatere Eurovision, la Parlamentul European - Video Live