Pe scurt:
Ascultă Radio Romania ActualităţiAscultă Live Acum: AGENDA GLOBALĂ Miercuri, 25 Mai

Cele mai citite

Articole recente

Ştiri

Autor

Adrian Lungu, Sălaj

1 Aprilie 2020
Vizualizari: 929
Comentează add

Mai multe companii multinaționale cu mii de angajații și-au închis porțile temporar, iar pe piața imobiliară sunt înregistrate scăderi semnificative de preț și vânzări.

Consecinţe economice ale pandemiei de #coronavirus în Sălaj

adrian-lungu-salaj

Efectele economice ale pandemiei de coronavirus au început deja să își facă simțită prezența și în Sălaj.

Mai multe companii multinaționale cu mii de angajații și-au închis porțile temporar, iar pe piața imobiliară sunt înregistrate scăderi semnificative de preț și vânzări.

Începând de astăzi, Fabrica de anvelope din Zalău îşi suspendă temporar activitatea, au anunțat oficialii companiei franceze care deține în România trei uzine. Zeci de firme din Sălaj au oprit deja producție, mii de oameni având contractele de muncă suspendate.

Alte companii se pregătesc să aplice măsuri similare.

Efectele se resimt și în piața imobiliară locală, unde tranzacțiile sunt aproape inexistente. La fel se întâmplă și pe piața auto.

Alexandru Tambac, dr în economie: Va urma o perioadă destul de grea din punct de vedere economic. Nu numai pe perioada acestei pandemii, ci această scădere se va simți și în perioada următoare. Sigur, se reduce activitatea companiilor. Cererea este mult scăzută. Puterea de cumpărare și veniturile populației scad și ca atare și producția va scădea din moment ce scade cererea.

Populația a devenit mult mai prudentă în privința cheltuielilor.

Alexandru Tambac: Populaţia se va axa în general pe cheltuielile de primă necesitate, dar după aceea economia va creşte, deoarece nu avem o criză sistemică, să spunem, a sistemului financiar, o criză a sistemului monetar, bancar. Este doar o criză care ne afectează din punct de vedere al veniturilor, criză care ne va face mult mai prudenţi. 

Sistarea producţiei unor companii importante cu puncte de lucru în Zalău a dus la suspendarea activității și la zeci de firme conexe care prestau diferite servicii pentru aceste uzine, numărul persoanelor trimise în șomaj tehnic crescând de la o zi la alta.


Etichete (ii)covidefecteeconomiesalaj

Articole cu teme similare:

Recomandarile editorului:

X

Candidaţii la preşedinţia Comisiei Europene participã la o dezbatere Eurovision, la Parlamentul European - Video Live