Pe scurt:
Ascultă Radio Romania ActualităţiAscultă Live Acum: COLECTIA DE MUZICĂ - OMUL CU CHITARA (R) Luni, 06 Decembrie

Cele mai citite

Articole recente

Ştiri

Autor

Andrei Şerban

18 Aprilie 2015
Vizualizari: 1052
Comentează add

Al 13-lea congres al UDMR s-a încheiat, astăzi, cu adoptarea unor rezoluţii prin care Uniunea vrea să transmită un mesaj generaţiei tinere şi să recâştige încrederea electoratului.

Congresul UDMR s-a încheiat

andrei-serban

Liderul UDMR, Kelemen Hunor. Foto: captură youtube.com.

Al 13-lea congres al UDMR s-a încheiat, astăzi, cu adoptarea unor rezoluţii prin care Uniunea vrea să transmită un mesaj generaţiei tinere.

Congresul l-a reconfirmat în funcţia de preşedinte pe Kelemen Hunor şi a aniversat împlinirea a 25 de ani de la înfiinţarea UDMR.

Preşedintele UDMR a afirmat că Uniunea va promova o nouă politică, prin care doreşte să păstreze încrederea comunităţii maghiare şi să o recâştige acolo unde a pierdut-o.

Kelemen Hunor a mai spus că UDMR va transmite un nou mesaj tinerei generaţii.

"Pentru a câştiga încrederea tinerilor, generaţiei care nu are o amintire directă despre comunism, despre dictatură şi tot ce s-a realizat, tot ce am obţinut în această perioadă de 25 de ani pentru ei înseamnă normalitatea, înseamnă ceva natural şi au alte aşteptări, alte deziderate, la care noi trebuie să găsim răspunsurile adecvate", a spus Kelemen Hunor.

Principalele modificări aduse de congres la statut se referă la desfiinţarea funcţiei de vicepreşedinte politic şi revenirea la formula de conducere veche, a prezidiului executiv, componenţa acestui for probabil stabilită la vară, la reuniunea Consiliului Reprezentanţilor Unionali.

Kelemen Hunor spunea că pentru funcţia de preşedinte executiv şanse mari le are actualul secretar general Péter Kovács. 


Etichete Congresul UDMR de la Cluj-NapocaKelemen Hunorelectoratul maghiarminoritate

Articole cu teme similare:

Recomandarile editorului:

X

Candidaţii la preşedinţia Comisiei Europene participã la o dezbatere Eurovision, la Parlamentul European - Video Live