Pe scurt:
Ascultă Radio Romania ActualităţiAscultă Live Acum: CA PE ROATE Duminică, 28 Noiembrie

Cele mai citite

Articole recente

Ştiri

Autor

Andrei Şerban

17 Aprilie 2015
Vizualizari: 1000
Comentează add

Delegaţii la Congresul UDMR dezbat modificările la statut prin care vor să promoveze o politică mai aproape de cetăţeni şi să transmită un mesaj nou generaţiei tinere.

Congresul UDMR, în desfăşurare la Cluj-Napoca

andrei-serban

Președintele UDMR, Kelemen Hunor. Foto: facebook.com/RMDSZ. 

Delegaţii la Congresul UDMR de la Cluj-Napoca dezbat, la această oră, modificările la statut prin care vor să promoveze o politică mai aproape de cetăţeni şi să transmită un mesaj nou generaţiei tinere. 

Astăzi va fi ales şi preşedintele UDMR, singurul candidat pentru această funcţie fiind actualul lider Kelemen Hunor. 
 
Preşedintele Klaus Iohannis a trimis un mesaj Congresului UDMR, în care a afirmă că în România trebuie făcută o altă politică, bazată pe profesionalism şi bună guvernare, care este în interesul tuturor cetăţenilor români, indiferent de etnia lor. 
 
De la tribuna congresului, preşedintele Senatului, Călin Popescu-Tăriceanu, a reamuintit că împreună cu UDMR a militat pentru drepturile minorităţilor etnice în România.  
 
"Am militat eu, ca liberal, şi UDMR-ul, ca reprezentant al minorităţii maghiare, pentru drepturi şi libertăţi individuale, pentru dreptul minorităţilor de a-şi păstra elementele definitorii de cultură, de limbă, de istorie", spune Călin Popescu-Tăriceanu.  
 
Prezent la Congresul UDMR, co-preşedintele liberal Vasile Blaga a adresat un mesaj Uniunii ca, împreună cu PNL, în următorii zece ani, să aibă o colaborare strânsă pentru dezvoltarea României. 
 
"Mesajul meu către dumneavoastră, dragi colegi de la UDMR, este să lucrăm împreună pentru atingerea acestui obiectiv care stă în faţa României în următorul deceniu: atringerea unui nivel de viaţă şi de dezvoltare care să situeze România la media Uniunii Europene", a spus  Vasile Blaga. 
 
La Congresul UDMR a fost prezent şi liderul PSD, premierul Victor Ponta, care a îndemnat Uniunea să îşi păstreze principala calitate dovedită în cei 25 de ani de existenţă: promovarea dialogului politic şi interetnic

Etichete Delegaţii la Congresul UDMR de la Cluj-NapocaKelemen Hunorpreşedintele SenatuluiCălin Popescu-TăriceanuVasile BlagaPSDpremierul Victor Ponta,

Articole cu teme similare:

Recomandarile editorului:

X

Candidaţii la preşedinţia Comisiei Europene participã la o dezbatere Eurovision, la Parlamentul European - Video Live