Pe scurt:
Ascultă Radio Romania ActualităţiAscultă Live Acum: TEATRU NAŢIONAL RADIOFONIC Marţi, 31 Martie

Cele mai citite

Articole recente

Ştiri

Autor

Sergiu Şteţ

17 Februarie 2020
Vizualizari: 257
Comentează add

Congresul Naţional al Poporului este format din aproximativ 3 mii de delegaţi şi se întruneşte o dată pe an pentru a-şi da votul asupra legislaţiei adoptate de alte foruri.

Congresul Naţional din China ar putea fi amânat din cauza COVID-19

sergiu-stet

  Preşedintele Chinei, Xi Jinping.         Foto: Arhivă.

Presa chineză de stat a informat că Congresul Naţional al Poporului, care era programat pentru luna martie şi care este cea mai importantă întrunire anuală a Partidului Comunist, ar putea fi amânat, pe fondul luptei pe care ţara o duce cu epidemia de coronavirus.
 
Corespondentul BBC transmite că luni, 17 februarie, au fost raportate mai mult de 2.000 de cazuri. Agenţia oficială de ştiri a Chinei a citat un oficial care a declarat că eforturile de a controla epidemia se află într-un moment critic. El a afirmat că este nevoie de mulţi dintre cei 3.000 de delegaţi, care călătoresc de obicei pentru a participa la întrunirea de la Beijing pentru adunarea anuală a Parlamentului, în prima linie.
 
Decizia finală a amânării va fi luată săptămâna viitoare. Riscul ca atâţia reprezentanţi puternici şi, în majoritate, în vârstă să călătorească prin ţară într-un moment în care China luptă cu disperare pentru a pune capăt epidemiei va fi de asemenea un factor important.
 
Acest coronavirus a ucis deja 1.770 de persoane şi a generat închiderea unui număr mare de şcoli şi săli de spectacole şi anularea evenimentelor mari în întreaga ţară.

Etichete ChinaCongrescoronavirusCOVID19COVID-19

Articole cu teme similare:

Recomandarile editorului:

X

Candidaţii la preşedinţia Comisiei Europene participã la o dezbatere Eurovision, la Parlamentul European - Video Live