Pe scurt:
Ascultă Radio Romania ActualităţiAscultă Live Acum: PROBLEME LA ZI (R) Marţi, 21 Ianuarie

Cele mai citite

Articole recente

Ştiri

Autor

Mihaela Helmis

29 August 2018
Vizualizari: 578
Comentează add

Astăzi, începe, la Iaşi, cea de-a II-a ediţie a Congresului Naţional al Istoricilor Români.

Congresul Naţional al Istoricilor Români începe la Iaşi

mihaela-helmis

Academia Română. Foto: Arhivă.

Astăzi, începe, la Iaşi, cea de-a II-a ediţie a Congresului Naţional al Istoricilor Români, organizată de Universitatea "Alexandru Ioan Cuza", la iniţiativa Academiei Române şi a Consiliul Naţional al Istoricilor.

Preşedintele Academiei, Ioan Aurel Pop spune că participanţii vor face o evaluare a modului în care este studiată istoria la şcoală şi vor vorbi, de asemenea, despre importanţa cercetării. Desigur, lucrările se vor desfăşura sub auspiciile anului Centenar.

Ioan Aurel Pop: "Aflându-ne în Anul Centernarului Marii Uniri accentul va trebui să cadă şi pe acele cercetări care vor conduce în viitor sau au condus chiar până acuma la o cunoaştere mai aprofundată a procesului de formare a statului naţional român, pentru a putea oferi publicului, dornic de cunoaştere, noutăţile necesare, cadrul general al ştiinţei istorice care se referă la trecut, mai ales în condiţiile în care suntem într-o perioadă în care asistăm la o explozie informaţională şi de aceea considerăm că un congres de ştiinţe istorice poate să aducă în prim-plan vocea specialiştilor".


Etichete Congresul Naţional al Istoricilor RomâniIaşiioan aurel popacademia romana

Articole cu teme similare:

Recomandarile editorului:

X

Candidaţii la preşedinţia Comisiei Europene participã la o dezbatere Eurovision, la Parlamentul European - Video Live